مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تانن اسپرس عمل آوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجه های تولید گاز و تخمیربرون تنی

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 114

چکیده

 این آزمایش با هدف اثر اسپرس آبی و دیم عمل آوری شده با آب یا اوره بر جمعیت میکروبی شکمبه, فراسنجه های تولیدگاز و خصوصیات تخمیر برون تنی انجام شد.تیمارها شامل علوفه اسپرس عمل آوری شده (با آب یا اوره) و بدون عمل آوری بودند. داده های روش گاز در قالب طرح اندازه گیری های تکرارشونده و سایر داده ها در قالب طرح کامل تصادفی آنالیز شد. نتایج نشان داد عمل آوری با اوره و آب باعث کاهش درصد ماده خشک شد. بیشترین میزان درصد پروتئین خام مربوط به عمل آوری با اوره (14.25درصد) بود. اثر عمل آوری با آب و اوره بیشترین درصد کاهش ترکیبات فنولی, تانن کل و تانن متراکم را در اسپرس آبی (p<0.05) نتایج نشان داد اسپرس آبی عمل آوری شده با آب و اوره دارای پتانسیل تولیدگاز و نرخ تولید گاز بالاتری بود. افزایش گاز تولیدی در تیمارهای عمل آوری اسپرس آبی با آب یا اوره نشان دهنده اثر تانن-زدایی عمل آوری با آب یا اوره بر اسپرس بود. بیشترین و کمترین میزان ماده آلی هضم شده واقعی مربوط به تیمارهای اسپرس آبی عمل آوری با آب و اسپرس دیم بدون عمل آوری (به ترتیب با 296 و 105میلی گرم) بود. در مورد فاکتور جداکننده تیماراسپرس آبی عمل آوری با آب (6.01 میلی لیتر بر میلی گرم) اختلاف معنی دار با دیگر تیمارها داشت (p<0.05). کمترین و بیشترین غلظت نیتروژن آمونیاکی به ترتیب مربوط به اسپرس دیم بدون عمل آوری و اسپرس آبی و دیم عمل آوری شده با اوره بود (p<0.05) اثر تیمارها بر جمعیت کل باکتری های شکمبه, باکتری های سلولولایتیک و پروتوزوآها معنی دار شد (p<0.05) تانن اسپرس موجب کاهش تولید گاز در کل فرآیند تخمیر شکمبه در پایان انکوباسیون شد. در مجموع, عمل آوری اسپرس با آب و اوره موجب تغییر جمیت باکتری های کل, سلولولیتیک, پروتوزوآها و در نهایت افزایش سنتز توده میکروبی شد. به طور کلی عمل آوری اسپرس با آب روش موفق و ارزان تری نسبت به روش استفاده از اوره بوده و قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاراحمدی، بهروز، چاجی، مرتضی، بوجارپور، محمد، میرزاده، خلیل، و رضایی، مرتضی. (1396). اثرات تانن اسپرس عمل آوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه, فراسنجه های تولید گاز و تخمیربرون تنی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 13(3 )، 97-114. SID. https://sid.ir/paper/97047/fa

    Vancouver: کپی

    یاراحمدی بهروز، چاجی مرتضی، بوجارپور محمد، میرزاده خلیل، رضایی مرتضی. اثرات تانن اسپرس عمل آوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه, فراسنجه های تولید گاز و تخمیربرون تنی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1396؛13(3 ):97-114. Available from: https://sid.ir/paper/97047/fa

    IEEE: کپی

    بهروز یاراحمدی، مرتضی چاجی، محمد بوجارپور، خلیل میرزاده، و مرتضی رضایی، “اثرات تانن اسپرس عمل آوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه, فراسنجه های تولید گاز و تخمیربرون تنی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 13، no. 3 ، pp. 97–114، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button