مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک، نشاسته و بخش های کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS)

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 32

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین اثرات فرآوری شیمیایی بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک, نشاسته و بخشهای کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS) دو رقم جو معمولی و بدون پوشینه انجام شد. برای عمل آوری دانه جو از سود, فرمالدئید و اوره, به ترتیب به مقدار 35, 4 و 35 گرم در کیلوگرم ماده خشک استفاده شد. سه راس قوچ بالغ نژاد زل مجهز به کانولای شکمبه ای که با 0.2±1 کیلوگرم ماده خشک در سطح نگهداری با 50% یونجه خشک و 50% جو کامل در دو وعده صبح و عصر تغذیه می شدند, برای محاسبه درصد ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک و نشاسته استفاده شد. زمان های انکوباسیون شکمبه ای کیسه های نایلونی به ترتیب صفر, 2, 4, 6, 8, 12, 24 و 48 ساعت بود. برای محاسبه بخش های کربوهیدرات CNCPS فراسنجه های آن اندازه گیری شدند. یافته های بخش ناپدید شدن شکمبه ای این پژوهش نشان داد که عمل آوری با سود و فرمالدئید, اثر محافظتی مناسب تری بر تجزیه شکمبه ای ماده خشک و نشاسته داشته و در نتیجه اختلاف معنی داری نسبت به عمل آوری با اوره و بدون عمل آوری داشته است (P<0.05). همچنین ناپدید شدن نشاسته رقم معمولی کمتر از رقم بدون پوشینه بود (P<0.05). درصد بخشهای مختلف کربوهیدرات CNCPS جو نیز تحت تاثیر فرآوری شیمیایی قرار گرفت. هر سه عمل آوری نسبت به شاهد (بدون عمل آوری) در کاهش بخش هایی که با سرعت بالایی تجزیه می شوند A) وB1 ) موثر بودند (P<0.05). بخش C یا NDF غیرقابل دسترس در جو معمولی بدون عمل آوری, بیشترین مقدار (1.00 درصد) بود و با جو معمولی با عمل آوری فرمالدئید و اوره, تفاوت معنی داری داشت (P<0.05). بنابراین نتایج ناپدید شدن شکمبه ای این پژوهش نشان دهنده اثرات مناسب تر عمل آوری با سود و فرمالدئید در انتقال جایگاه هضم نسبت به عمل آوری با اوره و بدون عمل آوری بودند اما درصد بخش های مختلف کربوهیدراتCNCPS , تحت تاثیر فرآوری تفاوت چندانی را نشان نداند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سمیعی زفرقندی، محسن، قورچی، تقی، و آهنی آذری، مجتبی. (1389). تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک, نشاسته و بخش های کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS). علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(1)، 21-32. SID. https://sid.ir/paper/193719/fa

    Vancouver: کپی

    سمیعی زفرقندی محسن، قورچی تقی، آهنی آذری مجتبی. تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک, نشاسته و بخش های کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS). علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(1):21-32. Available from: https://sid.ir/paper/193719/fa

    IEEE: کپی

    محسن سمیعی زفرقندی، تقی قورچی، و مجتبی آهنی آذری، “تعیین اثرات فرآوری شیمیایی دو رقم جو بر ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک, نشاسته و بخش های کربوهیدرات سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS)،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 21–32، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button