مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

716
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیرمصرف خوراکی های با نمایه گلیسمی مختلف برسطح گلوکز واسیدهای چرب آزاد سرم ورزشکاران مرد دوچرخه سوار

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 چکیده زمینه و هدف: کربوهیدرات ها عمده ترین منبع تولید انرژی در فعالیت های ورزشی محسوب می شوند. مطالعات نشان می دهند که مصرف غذاهای کربوهیدرات دار قبل از ورزش می تواند باعث افزایش کارایی ورزشکارگردیده سطح گلوکز و اسیدهای چرب آزاد خون را متعادل نگه دارد. هدف از این بررسی مقایسه تاثیر سه نوع کربوهیدرات با نمایه گلیسمی متفاوت بر سطح گلوکز و اسیدهای چرب آزاد سرم در قبل و بعد از فعالیت در دوچرخه سواران مرد بود.روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی 21 نفر از اعضای تیم ملی دوچرخه سواری, به طور تصادفی به سه گروه 7 نفره دریافت کننده گلوکز, عدسی (نمایه گلیسمی پایین) وسیب زمینی (نمایه گلیسمی بالا) تقسیم شدند. ابتدا 5 میلی لیتر نمونه خون ناشتا جهت اندازه گیری سطح گلوکز و اسیدهای چرب آزاد سرم گرفته شد. سپس ورزشکاران خوراکی های مورد آزمایش را مصرف نمودند. بعد از 45 دقیقه استراحت, افراد به مدت 2 ساعت با حداکثر اکسیژن مصرفی (Vo2max برابر 68 درصد)رکاب زدند. سپس خونگیری مجدد از نمونه ها برای سنجش گلوکز و اسید چرب سرم انجام شد.یافته ها: مصرف گلوکز خوراکی سبب کاهش معنی داری در سطح اسیدهای چرب آزاد سرم شد (P<0.01) ولی در سطح گلوکز سرم تاثیری نداشت. مصرف عدسی و سیب زمینی باعث افزایش سطح گلوکز سرم گردید. این افزایش در گروه مصرف کننده عدسی بیشتر بود. (p<0.05) ولی تغییر معنی داری در سطح اسید چرب سرم ایجاد نکرد.نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهند که مصرف عدسی با نمایه گلیسمی پایین قبل از انجام تمرین های ورزشی استقامتی باعث بالا ماندن سطح گلوکز در طی زمان فعالیت شده و مفیدتر از مصرف مواد خوراکی با نمایه گلیسمی بالا (سیب زمینی) است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدی، جهانبخش، عشقی نیا، سمیرا، طالبان، فروغ اعظم، وقاری، غلامرضا، و اسماعیل زاده، احمد. (1392). مقایسه تاثیرمصرف خوراکی های با نمایه گلیسمی مختلف برسطح گلوکز واسیدهای چرب آزاد سرم ورزشکاران مرد دوچرخه سوار. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)، 7(4)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/194763/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی جهانبخش، عشقی نیا سمیرا، طالبان فروغ اعظم، وقاری غلامرضا، اسماعیل زاده احمد. مقایسه تاثیرمصرف خوراکی های با نمایه گلیسمی مختلف برسطح گلوکز واسیدهای چرب آزاد سرم ورزشکاران مرد دوچرخه سوار. علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)[Internet]. 1392؛7(4):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/194763/fa

    IEEE: کپی

    جهانبخش اسدی، سمیرا عشقی نیا، فروغ اعظم طالبان، غلامرضا وقاری، و احمد اسماعیل زاده، “مقایسه تاثیرمصرف خوراکی های با نمایه گلیسمی مختلف برسطح گلوکز واسیدهای چرب آزاد سرم ورزشکاران مرد دوچرخه سوار،” علوم آزمایشگاهی (Medical Laboratory Journal)، vol. 7، no. 4، pp. 19–26، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/194763/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button