مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,736
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین بر سطح گلوکز و انسولین خون افراد دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 77

چکیده

 مقدمه: دیابت یکی از متداولترین بیماری های غدد درون ریز است. با توجه به اهمیت تنظیم قند خون در پیشگیری از عوارض دیابت شیرین, تعیین پاسخ های گلیسمی و انسولینمی غذاهای محتوی کربوهیدرات حایز اهمیت است. هدف این پژوهش, تعیین اثر غذاهای با نمایه گلیسمی پایین در وعده شام بر سطح قند خون ناشتا و پاسخ های گلیسمی و انسولینمی پس از صبحانه در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روشها: تحقیق به روش کارازمایی بالینی تصادفی متقاطع بر روی 8 بیمار دیابتی (4 زن و 4 مرد) صورت گرفت. افراد به طور تصادفی شام با نمایه گلیسمی پایین حاوی عدس, نان سنگک و روغن مایع یا شام با نمایه گلیسمی بالا حاوی سیب زمینی پخته و له شده, سفیده تخم مرغ, نان لواش و روغن مایع دریافت کردند. میزان قند و انسولین سرم افراد در حالت ناشتا و پس از صرف صبحانه استاندارد محتوی نان سفید, پنیر و چای در دقایق 60, 120 و 180 اندازه گیری شد. میزان قند خون با روش آنزیمی (گلوکز اکسیداز) و انسولین سرم به روش ELISA اندازه گیری شد. 7 روزwashout  در نظر گرفته شد و سپس جای گروه های مورد مطالعه عوض شد. برای تعیین تاثیر رژیم غذایی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافته ها: سن افراد 59.7±9.69 سال, طول ابتلا به دیابت 11.5±3.5 سال, نمایه توده بدن 27.12±3 کیلوگرم بر متر مربع و میزان قند خون ناشتا 151.88±24.7 میلی گرم در دسی لیتر بود. سطح گلوکز سرم در اثر مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین در مقایسه با شام با نمایه گلیسمی بالا در دقیقه 120 به میزان 277.9±67.2 در مقایسه با 226.7±54.8mg/dL, (P<0.03) و در دقیقه 180 به میزان 229.5±75.3 در مقایسه با159.8±57.7, (P<0.05)  پس از صرف صبحانه کاهش یافت. افزایش سطح زیر منحنی پاسخ قند خون پس از صرف صبحانه استاندارد در افرادی که شام با نمایه گلیسمی پایین دریافت کرده بودند در مقایسه با افرادی که شام با نمایه گلیسمی بالا مصرف نموده بودند, کاهش یافت [21187.5±6607.9 در مقایسه با 13605±1979.9mg.min/dL, P<0.01]. سطح انسولین سرم در اثر مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین در مقایسه با شام با نمایه گلیسمی بالا در دقایق صفر, 60, 120 و 180 پس از صرف صبحانه تغییر نکرد. افزایش سطح زیر منحنی پاسخ انسولین خون پس از صرف صبحانه استاندارد در افرادی که شام با نمایه گلیسمیی پایین دریافت کرده بودند, در مقایسه با افرادی که شام با نمایه گلیسمی بالا مصرف نمودند, تغییر نکرد. نتیجه گیری: مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین باعث کاهش سطوح قند و انسولین ناشتا و پاسخ های گلیسمی و انسولینمی بعد از صبحانه در افراد دیابتی نوع 2 می شود و این مساله می تواند نقش مهمی در تنظیم قند خون این بیماران داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عظمتی، بهار، طالبان، فروغ اعظم، و ولایی، ناصر. (1383). بررسی تاثیر مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین بر سطح گلوکز و انسولین خون افراد دیابتی نوع 2. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 6(1 (مسلسل 21))، 71-77. SID. https://sid.ir/paper/358731/fa

    Vancouver: کپی

    عظمتی بهار، طالبان فروغ اعظم، ولایی ناصر. بررسی تاثیر مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین بر سطح گلوکز و انسولین خون افراد دیابتی نوع 2. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1383؛6(1 (مسلسل 21)):71-77. Available from: https://sid.ir/paper/358731/fa

    IEEE: کپی

    بهار عظمتی، فروغ اعظم طالبان، و ناصر ولایی، “بررسی تاثیر مصرف شام با نمایه گلیسمی پایین بر سطح گلوکز و انسولین خون افراد دیابتی نوع 2،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 6، no. 1 (مسلسل 21)، pp. 71–77، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358731/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا