مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,338
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,007
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر استفاد ه از باکتری Streptococcus lactis (نژاد مولد نیسین) بر مهار فساد گازی د ر پنیر سفید ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 144 | صفحه پایان 149

چکیده

 آزمایشات نشان د اد که یکی از مشکلات پنیر سفید ایرانی, ایجاد فساد گازی (Gas defect) است, که د ر طی آن میکروارگانیسم های فساد گر با تجزیه مواد غذایی د رون پنیر سبب آزاد شد ن گاز از جمله د ی اکسید کربن و بالطبع تورم بسته بند ی پنیر می شوند . آزمایشات نشان د اد ند که باکتری های اسپوزا از عوامل مهم تولید گاز د ر پنیر سفید ایرانی بود ند . این گونه باکتری ها از شیر پاستوریزه شد ه نیز جد اسازی شد ند . به همین جهت اسپور آن ها د ر شیر پاستوریزه باقی ماند ه و محصول نهایی را که پنیر سفید بود د چار اشکال می کرد صحت این موضوع با انجام آزمایش و شمارش اسپور د ر شیر پاستوریزه شد ه تایید شد . با توجه به این که اسپور این گونه باکتری ها به پاستوریزاسیون مقاوم است. بنابراین برای مهار این گونه باکتری ها د ر مواد لبنی باید روش خاصی بغیر از پاستوریزاسیون به کار می رفت به همین لحاظ پس از مطالعات و انجام آزمایشات مشخص شد که به کار گیری نژاد خاصی از باکتری Streptococcus lactis (صرفا نژاد مولد نیسین) به عنوان آغازگر (Starter) برای حل این مشکل مناسب است, این باکتری با تولید نیسین سبب مهار رشد باکتری های اسپورزا و د ر نتیجه باعث جلوگیری از تولید گاز د ر پنیر تولید ی شد . انجام آزمایشات متعد د نشان د اد که به کار گیری بیش از 2 د رصد از آغازگری که حاوی باکتری St. lactis (نژاد نیسین زا) بود نه تنها سبب مهار فساد گازی د ر پنیر های بسته بند ی شد بلکه شمارش تعد اد اسپور د ر پنیر هایی که د ارای غلظت های بیشتری از آغازگر مذکور بود ند به طور معنی د اری (p<0.001) با هم تفاوت د اشت به طوری که تعد اد اسپور د ر پنیر هایی که غلظت آغازگر آن ها بیشتر بود به میزان قابل ملاحظه ای کمتر از پنیرهای فاقد آغازگر بود . آزمایش ارگانولپتیکی نشان د اد که پنیر هایی د ارای بهترین طعم بود ند که غلظت آغازگر آن ها بین 1 الی 2.5 د رصد بود ه است. افزایش 3 د رصد ی غلظت آغازگر سبب ایجاد طعم ترش د ر پنیر می شد و کاهش آن (کمتر از 2 د ر صد ) فساد گازی را به همراه د اشت. لذا پس از بررسی آماری بروش آنالیز واریانس و از طریق آزمون آنوا بهترین غلظت توصیه شد ه, 2 الی 3 د ر صد از استارتر فوق الذکر بود .

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گنجور، محمدسعید، کرباسی، احمد، و میرجلیلی، علی. (1386). بررسی اثر استفاد‌ه از باکتری Streptococcus lactis (نژاد‌ مولد‌ نیسین) بر مهار فساد‌ گازی د‌ر پنیر سفید‌ ایرانی. پژوهش و سازندگی، 20(3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان)، 144-149. SID. https://sid.ir/paper/19679/fa

    Vancouver: کپی

    گنجور محمدسعید، کرباسی احمد، میرجلیلی علی. بررسی اثر استفاد‌ه از باکتری Streptococcus lactis (نژاد‌ مولد‌ نیسین) بر مهار فساد‌ گازی د‌ر پنیر سفید‌ ایرانی. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان):144-149. Available from: https://sid.ir/paper/19679/fa

    IEEE: کپی

    محمدسعید گنجور، احمد کرباسی، و علی میرجلیلی، “بررسی اثر استفاد‌ه از باکتری Streptococcus lactis (نژاد‌ مولد‌ نیسین) بر مهار فساد‌ گازی د‌ر پنیر سفید‌ ایرانی،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 3 (پی آیند 76) در امور دام و آبزیان، pp. 144–149، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19679/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button