Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

743
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف از مرحله تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های صنعتی استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 227

چکیده

 با هدف شناسایی نقاط بحرانی و آلوده کننده شیرخام در مسیر تولید, در 9 گاوداری صنعتی منتخب 408 نمونه شیرخام از مراحل مختلف تولید شامل پستان دام, ماشین شیردوش, شیر سردکن و ماشین حمل شیر در محل سکوی دریافت کارخانه به صورت ماهیانه اخذ شد و آزمایش های شمارش کلی میکروبی, کلیفرم, اشرشیاکلی, اسیدیته و pH روی آنها انجام شد. برای آنالیز یافته ها از روش GLM در نرم افزار SAS استفاده گردید. بار میکروبی نمونه های شیرخام در مرحله پستان دام نسبت به مراحل بعدی نمونه گیری به طور معنی داری (p<0.001) پایین تر بود. شمارش کلیفرم نیز در نمونه های شیر اخذ شده از شیر سردکن و ماشین حمل شیر به شکل معنی داری (p<0.05) نسبت به شیر پستان دام افزایش داشت اما در شمارش اشرشیاکلی اختلاف معنی داری (p<0.05) در بین مراحل مختلف تولید شیر مشاهده نگردید. با توجه به بالا بودن بار میکروبی شیر پستان دام و افزایش معنی دار آن در مرحله ماشین شیردوشی, توصیه می گردد فعالیت های اجرایی, آموزشی و تحقیقاتی در این نقاط متمرکز گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، مجید، و شکرفروش، سیدشهرام. (1387). بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف از مرحله تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های صنعتی استان فارس. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 63(4)، 221-227. SID. https://sid.ir/paper/35230/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی مجید، شکرفروش سیدشهرام. بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف از مرحله تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های صنعتی استان فارس. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1387؛63(4):221-227. Available from: https://sid.ir/paper/35230/fa

    IEEE: کپی

    مجید هاشمی، و سیدشهرام شکرفروش، “بررسی تغییرات میکروبی و شیمیایی شیرخام در مراحل مختلف از مرحله تولید تا ارسال به کارخانه در دامداری های صنعتی استان فارس،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 63، no. 4، pp. 221–227، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35230/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا