مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شیر سویا بر تغییرات هیستومورفومتریک پیاز بویایی ناشی از برداشت تخمدان در موش های صحرایی نوزاد نژاد Sprague- Dawley

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 268

چکیده

 زمینه و هدف: سویا محتوی مقدار زیادی ایزوفلاون می باشد که از خانواده فیتواستروژن ها است. آن ها دارای شباهت های ساختاری با استروژن پستانداران هستند. این تحقیق با هدف اثر شیر سویا بر تغییرات هیستومورفومتریک پیاز بویایی ناشی از برداشت تخمدان در موش های صحرایی نوزاد صورت گرفت. مواد و روش ها: در این تحقیق تعداد 30 سر موش صحرایی ماده یک روزه نژاد Sprague- Dawley در شرایط استاندارد آزمایشگاهی نگهداری شدند. سپس به طور تصادفی به شش گروه 5 تایی تقسیم شدند (گروه کنترل, شم و چهار گروه تجربی). در سن یک هفتگی تخمدان موش های تجربی برداشته شد (Ovariectomized Rat OVX). در گروه های تجربی 2, 3 و 4 با استفاده از گاواژ به ترتیب 0.75, 1.5و 3 ml/kg دو بار در روز, از روز چهاردهم تا پایان دو ماهگی شیر سویا دریافت کردند. در پایان دو ماهگی پس از بیهوشی و خونگیری جهت اندازه گیری هورمون استروژن, پیاز بویایی تمام موش ها جهت بررسی هیستومورفومتریک شامل ضخامت لایه ها و تعداد سلول ها در لایه های مختلف پیاز بویایی جدا گردید. در پایان نتایج توسط تست آنالیز واریانس یک طرفه و تست تشخیصی Tukey در سطح P<0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: با استناد به پژوهش حاضر می توان گفت که کم شدن استروژن موجب کاهش ضخامت لایه گرانولار خارجی, لایه سلول میترال و لایه شبکه داخلی و تعداد سلول ها دربیشتر لایه های ﭘیاز بویایی می گردد که با استفاده از شیر سویا به میزان بالا باعث افزایش غلظت سرمی 17 - b استرادیول در خون شده که متعاقبا باعث افزایش تعداد سلول های لایه گلومرولی, لایه گرانولار خارجی و داخلی می گردد در حالی که در تعداد سلول های میترال بی تاثیراست. نتیجه گیری: بنابراین شیر سویا می تواند به عنوان منبع فیتواستروژن جانشین هورمون های مصنوعی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آستانه، محمدابراهیم، تجلی، مینا، و طاهریان فرد، مهناز. (1394). اثر شیر سویا بر تغییرات هیستومورفومتریک پیاز بویایی ناشی از برداشت تخمدان در موش های صحرایی نوزاد نژاد Sprague- Dawley. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 5(2 )، 257-268. SID. https://sid.ir/paper/203906/fa

    Vancouver: کپی

    آستانه محمدابراهیم، تجلی مینا، طاهریان فرد مهناز. اثر شیر سویا بر تغییرات هیستومورفومتریک پیاز بویایی ناشی از برداشت تخمدان در موش های صحرایی نوزاد نژاد Sprague- Dawley. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1394؛5(2 ):257-268. Available from: https://sid.ir/paper/203906/fa

    IEEE: کپی

    محمدابراهیم آستانه، مینا تجلی، و مهناز طاهریان فرد، “اثر شیر سویا بر تغییرات هیستومورفومتریک پیاز بویایی ناشی از برداشت تخمدان در موش های صحرایی نوزاد نژاد Sprague- Dawley،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 5، no. 2 ، pp. 257–268، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/203906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button