مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف دانه کنجد بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 95

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در جوامع امروزی دیده می شود. به دلیل افزایش ابتلاء به این بیماری و عوارض شناخته شده ناشی از آن و هم چنین بی ضرر بودن دانه کنجد, پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مصرف دانه کنجد بر برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که به طور تصادفی به دو گروه 30 نفره مصرف کننده دانه کنجد (مورد) و عدم مصرف دانه کنجد (شاهد) تقسیم شدند, انجام شد. به افراد مورد, مقدار 60 گرم در روز دانه کنجد به مدت 2 ماه داده شد و گروه کنترل دانه کنجد دریافت نکردند. اطلاعات بیماران توسط پرسش نامه جمع آوری شد. سرم خون ناشتای بیماران در ابتدا و در پایان مطالعه جمع آوری و فاکتورهای بیوشیمیایی مورد مطالعه در آزمایشگاه اندازه گیری شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t دو نمونه ای مستقل و t زوجی استفاده شد نتایج: در این پژوهش میانگین و انحراف معیار سنی بیماران در گروه مصرف کننده دانه کنجد و عدم مصرف دانه کنجد به ترتیب 52.40±5.72 و 56.00±6.11 سال بود. نتایج نشان داد که قند خون ناشتا, HbA1C, کلسترول و تری گلیسرید, LDL, ALT و ALP بعد از مصرف دانه کنجد به طور معنی داری کاهش پیدا کرده است (p<0.05).نتیجه گیری: با استناد به نتایج به دست آمده و بدون عارضه بودن دانه کنجد, می توان پیشنهاد کرد احتمالا استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی مکمل در درمان و پیش گیری از اختلالات دیابت مفید می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قریشی، آتناسادات، محمدیان شهربابکی، فهیمه، طغرلی، نوید، شیخ فتح الهی، محمود، حاجی زاده، محمدرضا، خوشدل، علیرضا، و محمودی، مهدی. (1395). بررسی اثر مصرف دانه کنجد بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 6(1)، 87-95. SID. https://sid.ir/paper/203939/fa

    Vancouver: کپی

    قریشی آتناسادات، محمدیان شهربابکی فهیمه، طغرلی نوید، شیخ فتح الهی محمود، حاجی زاده محمدرضا، خوشدل علیرضا، محمودی مهدی. بررسی اثر مصرف دانه کنجد بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1395؛6(1):87-95. Available from: https://sid.ir/paper/203939/fa

    IEEE: کپی

    آتناسادات قریشی، فهیمه محمدیان شهربابکی، نوید طغرلی، محمود شیخ فتح الهی، محمدرضا حاجی زاده، علیرضا خوشدل، و مهدی محمودی، “بررسی اثر مصرف دانه کنجد بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 6، no. 1، pp. 87–95، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/203939/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا