مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتری آزوسپیریلوم بر ویژگی های مرفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه دارویی ریحان(Ocimum basilicum) در شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 67

چکیده

 سابقه و هدف: تنش شوری یکی از عمده عوامل محدود کننده تولید محصولات زراعی می باشد. از طرفی کاهش میزان بارندگی و افزایش بی رویه گرما در چند سال گذشته سبب ایجاد تبخیر و تعرق بیشتر و تشدید اثر شوری در کاهش عملکرد گردیده است. مواد و روش ها: در این آزمایش اثر باکتری آزسپریلیوم بر خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه دارویی ریحان در شرایط تنش شوری در قالب طرح فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی 3 تکرار و 4 سطح شوری 2, 4, 6 و 0 (دسی زیمنس بر متر) و 2 سطح باکتری حضور و عدم حضور انجام شد. یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که با افزایش سطوح تنش, بیشتر صفات تحت تأثیر قرار می گیرند. به طوری که این گیاه در سطوح پایین تر کمتر ولی در سطوح 4 دسی زیمنس بر متر شوری و سطح 6 دسی زیمنس بر متر به شدت کاهش عملکرد نشان داد. بحث: این مطالعه نشان داد افزایش سطوح تنش باعث کاهش ارتفاع وزن خشک ریشه, طول ریشه و وزن زیست توده و نیز سبب کاهش تعداد برگ و شاخه فرعی و کلروفیل a, b و ab شد. همچنین تنش شوری با افزایش سطوح شوری, میزان نیتروژن و پروتئین و پرولین را افزایش داد. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان می دهند که باکتری آزوسپیریلوم بر اکثر خصوصیات فیزیولوژیک و مرفولوژیک گیاه در شرایط تنش اثر مثبت داشته و توانسته است با ایجاد شرایط مناسب تر رشد تا حدودی اثر سوء تنش را کنترل نماید اثر متقابل باکتری و تنش شوری نیز بر اکثر صفات معنی دار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی بابازیدی، هادی، حاتمی، علی، براری، مهرشاد، زارع، محمدجواد، و فلک ناز، مهران. (1396). تاثیر باکتری آزوسپیریلوم بر ویژگی های مرفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه دارویی ریحان(Ocimum basilicum) در شرایط تنش شوری. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، 8(29 )، 57-67. SID. https://sid.ir/paper/204421/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی بابازیدی هادی، حاتمی علی، براری مهرشاد، زارع محمدجواد، فلک ناز مهران. تاثیر باکتری آزوسپیریلوم بر ویژگی های مرفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه دارویی ریحان(Ocimum basilicum) در شرایط تنش شوری. تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی[Internet]. 1396؛8(29 ):57-67. Available from: https://sid.ir/paper/204421/fa

    IEEE: کپی

    هادی محمدی بابازیدی، علی حاتمی، مهرشاد براری، محمدجواد زارع، و مهران فلک ناز، “تاثیر باکتری آزوسپیریلوم بر ویژگی های مرفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه دارویی ریحان(Ocimum basilicum) در شرایط تنش شوری،” تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی، vol. 8، no. 29 ، pp. 57–67، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/204421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button