مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

978
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند

صفحات

 صفحه شروع 264 | صفحه پایان 272

چکیده

 زمینه و هدف: الگوی تغذیه ای مناسب, نقش مهمی در جهت تامین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویت های وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشکی, آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ می باشد. آگاهی از الگوهای تغذیه ای این گروه سنی, در طراحی و اجرای برنامه های تغذیه ای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی, تعداد 385 دانش آموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی, یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه, در سطح معنی داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: 141 دانش آموز (36.6%) به طور روزانه صبحانه مصرف می کردند. تعداد میان وعده های مصرف شده, در طی یک هفته گذشته 3.1±4.55 و بیشترین میان وعده مصرفی, نان و پنیر با 44.7% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 8.3% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروه های غذایی در طی 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 2.27±4.92 (مقدار توصیه شده 11-6 واحد), میوه و سبزیجات 2.17±4.46 (مقدار توصیه شده 5-9 واحد), شیر و لبنیات 1.4±2 (مقدار توصیه شده 2-3 واحد), گوشت و جانشین ها 1.5±2.9 (مقدار توصیه شده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنی داری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروه های غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنی داری دیده شد.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این تحقیق, آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نمکین، کوکب، معاشری، بی بی نرگس، و خسروی، سمیه. (1391). بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند. مراقبت های نوین، 9(3 (پیاپی 35))، 264-272. SID. https://sid.ir/paper/206035/fa

    Vancouver: کپی

    نمکین کوکب، معاشری بی بی نرگس، خسروی سمیه. بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند. مراقبت های نوین[Internet]. 1391؛9(3 (پیاپی 35)):264-272. Available from: https://sid.ir/paper/206035/fa

    IEEE: کپی

    کوکب نمکین، بی بی نرگس معاشری، و سمیه خسروی، “بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند،” مراقبت های نوین، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35)، pp. 264–272، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button