مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان غلظت روی (Zn) در خون دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (81-1380)

صفحات

 صفحه شروع 158 | صفحه پایان 170

کلیدواژه

کمبود روی (Zn)Q3

چکیده

 مقدمه: در ایران نیز به دلیل آهکی بودن خاک های کشاورزی, بی کربناته بودن آب های آبیاری, مصرف نامتعادل کودها به ویژه زیاده روی در مصرف کودهای فسفاته و عدم رواج مصرف کودهای محتوی روی, مقدار روی جذب شده توسط اندام های مصرفی گیاهان بسیار ناچیز می باشد. بنابراین پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان غلظت روی در سرم خون دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.مواد و روش ها: در این تحقیق که در طول سال های 81-1380 انجام گرفت, میزان روی در سرم خون دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با کمک دستگاه اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین گردید. 320 نمونه انتخاب شد که 137 نفر مونث و 183 نفر مذکر بودند. از این تعداد 125 نفر ساکن خوابگاه, 33 نفر در منازل دانشجویی و 162 نفر در تهران نزد خانواده خود زندگی می کردند. داده ها با استفاده از آزمون کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: با بررسی حد طبیعی روی از مراجع مختلف علمی, میانگین حد طبیعی غلظت روی در سرم خون 85 میکروگرم در دسی لیتر تعیین گردید. در این تحقیق میزان متوسط روی در افراد انتخاب شده 74 میکروگرم در دسی لیتر بود که کم تر از میانگین جهانی غلظت روی در سرم خون می باشد. از هفت فاکتور مورد بررسی, ارتباط معناداری بین سطح روی و وضعیت تاهل افراد, نوع نان مصرفی, ناحیه جغرافیایی و کپسول سولفات روی مصرفی مشاهده گردید. اما ارتباط معناداری میان غلظت روی سرم و جنس, تعداد نوارهای مصرفی در طول قاعدگی و تعداد افراد خانواده یافت نگردید.نتیجه گیری: یکی از علل درصد بالای کمبود روی استفاده از مواد غذایی با درصد پایین روی می باشد و لازم است با انجام غنی سازی, غلظت روی را در مواد غذایی مصرفی افزایش داد. با عنایت به نقش بسیار مهم روی و فقر آن در مواد غذایی مصرفی کشور و کمبود نسبی آن در قشر جوان, انجام تحقیق بیشتر در این زمینه پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ملکوتی، امین، بایبوردی، عیسی، و ملکوتی، محمدجعفر. (1387). میزان غلظت روی (Zn) در خون دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (81-1380). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 12(2 (پیاپی 37))، 158-170. SID. https://sid.ir/paper/20631/fa

    Vancouver: کپی

    ملکوتی امین، بایبوردی عیسی، ملکوتی محمدجعفر. میزان غلظت روی (Zn) در خون دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (81-1380). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1387؛12(2 (پیاپی 37)):158-170. Available from: https://sid.ir/paper/20631/fa

    IEEE: کپی

    امین ملکوتی، عیسی بایبوردی، و محمدجعفر ملکوتی، “میزان غلظت روی (Zn) در خون دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران (81-1380)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 12، no. 2 (پیاپی 37)، pp. 158–170، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20631/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button