Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

450
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات خوراکی عصاره خشک خرفه (Portulaca oleracea) بر برخی از شاخص های رشد، کیفیت لاشه و فلور میکروبی روده بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 236

چکیده

 در پژوهش حاضر اثر عصاره خشک گیاه خرفه (Portulaca oleracea) بر برخی از شاخص های رشد, آنالیز کیقیت لاشه و فلور میکروبی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور از 600 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 0/1± 3/30 گرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 5 سطح شامل 0% (شاهد, T0), 0/5% (T1), 1% (T2), 1/5% (T3), و 2% (T4), عصاره خشک خرفه در هر کیلوگرم غذا به همراه سه تکرار در 15 مخزن پلاستیکی 300 لیتری (در هر تانک 40 عدد ماهی) مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونه برداری از ماهیان در تیمارها پس از 60 روز دوره آزمایش به صورت تصادفی ساده انجام شد. پس از نمونه برداری, برخی از شاخص های رشد (وزن و طول, ضریب تبدیل غذایی, درصد افزایش وزن بدن, ضریب رشد ویژه, شاخص وضعیت (ضریب چاقی), درصد بازماندگی, رسوب پروتئین در بدن, نسبت بازده پروتئین, فلور میکروبی روده و آنالیز ترکیبات لاشه مورد سنجش قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره خشک خرفه در سطح 1% موجب افزایش درصد وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی نسبت به سایر تیمارها گردید (0/05>p). درصد بازماندگی بچه ماهی ها در تیمار 0/5% در مقایسه با دیگر تیمار ها افزایش نشان داد (0/05>p). هم چنین, شاخص وضعیت یا ضریب چاقی در تیمار 2% عصاره خشک خرفه کاهش معنی داری نسبت به سایر تیمارها نشان داد (0/05>p). از این رو, عصاره خشک خرفه در سطح 1% جهت بهبود عملکرد رشد بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان مناسب است. میزان پروتئین لاشه در تمامی تیمارهای آزمایشی به جزء تیمار 2% عصاره خشک خرفه نسبت به تیمار شاهد افزایش داشت (0/05>p). میزان چربی لاشه در تمامی تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد به ویژه در تیمار 1/5% عصاره خشک خرفه کاهش نشان داد (0/05>p). میزان رطوبت لاشه به ترتیب در تیمارهای 0/5% و 1% عصاره خشک خرفه در مقایسه با دیگر تیمارها بیش تر بود (0/05>p). هم چنین مقدار خاکستر لاشه در تیمارهای 1/5% و 2% عصاره خشک خرفه بیش از سایر تیمارها بود (0/05>p). از دیگر نتایج مثبت عصاره خشک خرفه افزایش باکتری های مفید روده در تیمار 1% بود (0/05>p). در مجموع نتایج این بررسی نشان می دهد که می توان از سطح 1% عصاره خشک خرفه در ترکیب با غذا جهت بهبود عملکرد رشد و بهبود کارایی تغذیه ای در آبزیان استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدعلیخانی، مهدی، شمسائی مهرجان، مهری، حقیقی، مسعود، سلطانی، مهدی، و کمالی، ابوالقاسم. (1399). اثرات خوراکی عصاره خشک خرفه (Portulaca oleracea) بر برخی از شاخص های رشد, کیفیت لاشه و فلور میکروبی روده بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). محیط زیست جانوری، 12(1 )، 229-236. SID. https://sid.ir/paper/206689/fa

    Vancouver: کپی

    محمدعلیخانی مهدی، شمسائی مهرجان مهری، حقیقی مسعود، سلطانی مهدی، کمالی ابوالقاسم. اثرات خوراکی عصاره خشک خرفه (Portulaca oleracea) بر برخی از شاخص های رشد, کیفیت لاشه و فلور میکروبی روده بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). محیط زیست جانوری[Internet]. 1399؛12(1 ):229-236. Available from: https://sid.ir/paper/206689/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محمدعلیخانی، مهری شمسائی مهرجان، مسعود حقیقی، مهدی سلطانی، و ابوالقاسم کمالی، “اثرات خوراکی عصاره خشک خرفه (Portulaca oleracea) بر برخی از شاخص های رشد, کیفیت لاشه و فلور میکروبی روده بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” محیط زیست جانوری، vol. 12، no. 1 ، pp. 229–236، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206689/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا