مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس مرزه (Satureja hortensis) بر ماندگاری فیله ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) در سردخانه

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 190

کلیدواژه

اسانس مرزه (Satureja hortensis)Q1
ماهی قباد (Scomberomorus guttatus)Q1

چکیده

 در این تحقیق افزایش دوره نگه داری فیله ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) با تاکید بر محتوی لیپیدی در شرایط انجماد (18-درجه سانتی گراد) با استفاده از اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis) بررسی شد. اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis), از خانواده نعناعیان, حاوی ترکیبات فنولی نظیر سیمول, تیمول و کارواکرول می باشد. در طی این آزمایش 5 قطعه ماهی قباد با وزن حدود 1 کیلوگرم به طور تازه از صیدگاه تهیه شد و به فیله هایی به قطعات وزنی حدود 100 گرم تقسیم و بعد از شستشو با سه سطح مختلف اسانس مرزه (0, 1/5 و 3 درصد) آغشته شد. سپس فیله ها در پوشش پلی اتیلنی بسته بندی شده در فریزر در دمای 18-درجه سانتی گراد نگه داری شدند. نمونه ها در فواصل زمانی روز 0, 30, 60 و 90 به ترتیب به آزمایشگاه برای سنجش میزان پراکسید, تیوباربیتوریک اسید, ویژگی های حسی و تعیین پروفایل اسید چرب منتقل گردیدند. نتایج نشان داد که نگه داری فیله ماهی قباد آغشته به اسانس مرزه در سطح 3 درصد, طی مدت نگه داری باعث پایداری پروفایل اسیدهای چرب در مقایسه با نمونه شاهد-گردید (0/05>p). هم چنین میزان شاخص پراکسید (PV) و اندیس تیوباربیتوریک اسید فیله ماهی های عمل آوری شده با اسانس مرزه نسبت به نمونه شاهد نیز دارای اختلاف معنی داری بودند (0/05>p). نتایج ویژگی های حسی حاکی از عدم تفاوت معنی دار در گروه های مورد بررسی در طی ز مان بود. به طور کلی می توان بیان نمود که اضافه کردن 3 درصد اسانس مرزه به فیله ماهی می تواند روند فساد اکسیداسیونی را به طور معنی داری کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عیسی ملکی، زهرا، مورکی، نرگس، خوشخو، ژاله، و معینی، سهراب. (1399). اثر اسانس مرزه (Satureja hortensis) بر ماندگاری فیله ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) در سردخانه. محیط زیست جانوری، 12(1 )، 181-190. SID. https://sid.ir/paper/206706/fa

    Vancouver: کپی

    عیسی ملکی زهرا، مورکی نرگس، خوشخو ژاله، معینی سهراب. اثر اسانس مرزه (Satureja hortensis) بر ماندگاری فیله ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) در سردخانه. محیط زیست جانوری[Internet]. 1399؛12(1 ):181-190. Available from: https://sid.ir/paper/206706/fa

    IEEE: کپی

    زهرا عیسی ملکی، نرگس مورکی، ژاله خوشخو، و سهراب معینی، “اثر اسانس مرزه (Satureja hortensis) بر ماندگاری فیله ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) در سردخانه،” محیط زیست جانوری، vol. 12، no. 1 ، pp. 181–190، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/206706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button