مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,368
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

802
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی «الگوی تغذیه رضوی»مبتنی بر رساله ذهبیه امام رضا (ع)

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 284

چکیده

 طب پیشگیری مهمترین راه برای حفظ سلامتی محسوب می شود و رساله ذهبیه کهنترین متن طبی و اولین کتابی است که در طب پیشگیری و حفظ سلامتی, در عالم اسلام و توسط یک مسلمان نوشته شده است. رساله ذهبیه از نظر محتوا دارای ویژگی های منحصر به فردی است. این رساله بسیار موجز, اکثر مباحث مهم حفظ الصحه را در خود جای داده است. لکن تغذیه را می توان نقطه ثقل این رساله دانست. تغذیه یکی از اصول شش گانه حفظ سلامتی (سته ضروریه) در طب سنتی ایران می باشد. در آموزه های دینی نیز رعایت اصول خوردن و آشامیدن جایگاه ویژه ای دارد. تغذیه نامناسب را می توان یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد بسیاری از بیماری ها مانند دیابت, چربی خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی دانست. از دیدگاه طب سنتی نیز تغذیه نامناسب عامل بسیار مهمی در فیزیوپاتولوژی بیماری ها محسوب می شود. به همین جهت هدف از مطالعه حاضر معرفی «الگوی تغذیه رضوی» مبتنی بر رساله ذهبیه امام رضا علیه السلام می باشد.و اما این مطالعه یک بررسی مروری (گردآوری) است که در آن ابتدا نسخ و شروح مختلف جمع آوری و متن رساله از نسخه بحار با نسخه خاتون آبادی مقابله گردید, سپس مباحث تغذیه استخراج و ترجمه شد و برای فهم بهتر اصطلاحات و عبارات از کتاب های معتبر طب سنتی و شروح استفاده گردید. در نهایت مباحث تغذیه دسته بندی شد.اهمیت تدبیر در خوردن و آشامیدن, مختصات یک تغذیه مناسب (از نظر کمیت, کیفیت و نحوه تناول), شیوه نامه آشامیدن, رابطه تغذیه با سایر فعالیت های انسان (مثل خواب, حجامت, سفر و جماع) و رابطه تغذیه و بیماری ها, عناوین یافته های این مطالعه می باشند. بر اساس یافته های فوق می توان این گونه نتیجه گیری کرد که «الگوی تغذیه رضوی» به عنوان الگوی نوینی برای پیشگیری یا رفع بیماری های مرتبط با تغذیه می تواند مطرح شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی، سیدسعید، فلاحی، فرامرز، و نورمحمدی، غلامرضا. (1391). معرفی «الگوی تغذیه رضوی»مبتنی بر رساله ذهبیه امام رضا (ع). طب سنتی اسلام و ایران، 3(3 (پیاپی 11))، 275-284. SID. https://sid.ir/paper/208078/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی سیدسعید، فلاحی فرامرز، نورمحمدی غلامرضا. معرفی «الگوی تغذیه رضوی»مبتنی بر رساله ذهبیه امام رضا (ع). طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1391؛3(3 (پیاپی 11)):275-284. Available from: https://sid.ir/paper/208078/fa

    IEEE: کپی

    سیدسعید اسماعیلی، فرامرز فلاحی، و غلامرضا نورمحمدی، “معرفی «الگوی تغذیه رضوی»مبتنی بر رساله ذهبیه امام رضا (ع)،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 3، no. 3 (پیاپی 11)، pp. 275–284، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208078/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button