مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غذای ایرانی "آبگوشت" از دیدگاه طب ایرانی با تکیه بر معرفی رساله ی فاقد المغالطه

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 174

چکیده

 سابقه و هدف: بررسی نقش تغذیه در متون طب سنتی و تاریخ پزشکی بیانگر جایگاه ویژه آن در حفظ و نگهداری و در صورت بیماری, بازگرداندن سلامتی است. یکی از غذاهای مناسب و سالم در سفره سنتی ایرانی, آبگوشت است. همچنین آبگوشت یا ماءاللحم یکی از غذاهای دارویی در طب ایرانی است که در درمان بیماران از آن استفاده می شود. این غذا در متون طب سنتی هم به عنوان یک غذا و هم به عنوان یک دارو آمده و حکمای ایرانی با نگارش مقالات و حتی رساله های مجزا درباره ی آن, اهمیت و ارزش غذایی آن را بیان کرده اند. این پژوهش به بررسی و تحلیل نظریات حکمای مختلف در خصوص روش پخت انواع آبگوشت و نقش آن در حفظ و بازگرداندن سلامتی بدن پرداخته و در همین راستا, به عنوان نمونه, به معرفی و تبیین بخشی از رساله ی فاقد المغالطه پرداخته است. مواد و روش ها: تحقیق به روش مطالعه ی کتابخانه ای انجام گرفت. با مطالعه ی کتاب های پزشکی دوره ی اسلامی در زمینه ی آبگوشت و به ویژه نسخه ی خطی فاقد المغالطه, در زمینه ی آبگوشت و تأثیرات دارویی آن, به معرفی این نسخه ی خطی پرداخته می شود. نتیجه گیری: نگاهی به نتایج این پژوهش که با رویکرد توصیفی-تحلیلی و با بررسی منابع طب ایرانی, به خصوص رساله ی مستقل فاقد المغالطه به نگارش درآمده است, نشان می دهد که حکمای ایرانی تا چه حد به نقش انواع آبگوشت در حفظ سلامتی و درمان بیماری ها اذعان داشته و آن را توصیه می کرده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین هاشمی، زهرا، کثیری، مسعود، منتظرالقائم، اصغر، و زرگران، آرمان. (1397). غذای ایرانی "آبگوشت" از دیدگاه طب ایرانی با تکیه بر معرفی رساله ی فاقد المغالطه. طب سنتی اسلام و ایران، 9(2 (پیاپی 34) )، 167-174. SID. https://sid.ir/paper/208141/fa

    Vancouver: کپی

    حسین هاشمی زهرا، کثیری مسعود، منتظرالقائم اصغر، زرگران آرمان. غذای ایرانی "آبگوشت" از دیدگاه طب ایرانی با تکیه بر معرفی رساله ی فاقد المغالطه. طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1397؛9(2 (پیاپی 34) ):167-174. Available from: https://sid.ir/paper/208141/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حسین هاشمی، مسعود کثیری، اصغر منتظرالقائم، و آرمان زرگران، “غذای ایرانی "آبگوشت" از دیدگاه طب ایرانی با تکیه بر معرفی رساله ی فاقد المغالطه،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 167–174، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/208141/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button