Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

565
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر عصاره گیاهی، بره موم، کوکسیدیواستات و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی، فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با باکتری اشریشیاکلی

صفحات

 صفحه شروع 685 | صفحه پایان 696

چکیده

 اثرات عصاره ی دو گیاه دارویی رزماری و مریم گلی, بره موم, آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین و کوکسیدیواستات با منشأ گیاهی بر عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با دو سروتیپاشرشیاکلی (O2K12 و O78K80) بررسی شد. تعداد476 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه کاب 500, به مدت 42 روز در یک طرح کاملاً تصادفی در هفت گروه آزمایشی, با چهار تکرار و 17 پرنده در هر تکرار توزیع شدند. دو گروه شاهد منفی و مثبت با جیره پایه بدون افزودنی تغذیه شدند. دو گروه عصاره ی گیاهان دارویی, جیره پایه را به همراه عصاره ی گیاهان رزماری و مریم گلی به میزان یک میلی لیتر در هر لیتر آب آشامیدنی دریافت کردند. ویرجینیامایسین (10%), کوکسیدیواستات گیاهی و عصاره اتانولی بره موم به ترتیب به مقدار به مقدار 150, 200 و 500 میلی گرم به هر کیلوگرم خوراک اضافه شدند. همه گروه های آزمایشی به غیراز شاهد منفی در روز 14 پرورش با دو سروتیپ باکتری اشرشیاکلیچالش داده شدند. عصاره-هایگیاهیباعثکاهشاشرشیاکلیوسالمونلادر روده ی جوجه های گوشتی نسبت به گروه شاهد مثبت شدند(05/0>P). در کل دوره پرورش, ضریب تبدیل و مصرف خوراک در جوجه هایی که عصاره های گیاهی و کوکسیدیواستات گیاهی دریافت کرده بودند نسبت به هر دو گروه شاهد کمتر بود(05/0>P). پرندگان تیمارهای رزماری و بره موم کمترین وزن نسبی سینه را نسبت به سایر تیمارها داشتند (05/0P<). تغذیه عصاره های گیاهی سبب کاهش مقدار کلسترول و افزایش لیپوپروتئین پرچگالی(HDL) شدند(05/0>P). بنابراین, عصاره های گیاهی با بهبود ضریب تبدیل خوراک, کاهش جمعیت باکتری های مضر و کلسترول خون می توانند به عنوان یک افزودنی سودمند و کم خطر در پرورش جوجه های گوشتی موردتوجه قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاشوری، عباس، رحیمی، شعبان، کریمی ترشیزی، محمدامیر، طاهر، مسعود، و بهنامی فر، علیرضا. (1396). مقایسه اثر عصاره گیاهی, بره موم, کوکسیدیواستات و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی, فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با باکتری اشریشیاکلی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(3 )، 685-696. SID. https://sid.ir/paper/209029/fa

    Vancouver: کپی

    عاشوری عباس، رحیمی شعبان، کریمی ترشیزی محمدامیر، طاهر مسعود، بهنامی فر علیرضا. مقایسه اثر عصاره گیاهی, بره موم, کوکسیدیواستات و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی, فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با باکتری اشریشیاکلی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(3 ):685-696. Available from: https://sid.ir/paper/209029/fa

    IEEE: کپی

    عباس عاشوری، شعبان رحیمی، محمدامیر کریمی ترشیزی، مسعود طاهر، و علیرضا بهنامی فر، “مقایسه اثر عصاره گیاهی, بره موم, کوکسیدیواستات و آنتی بیوتیک بر سیستم ایمنی, فراسنجه های خونی و عملکرد جوجه های گوشتی چالش یافته با باکتری اشریشیاکلی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 3 ، pp. 685–696، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209029/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا