مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,592
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,211
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 64

چکیده

 سابقه و هدف: اسید لاکتیک با یک اتم کربن نامتقارن, دارای دو فرم ایزومر نوری (+) L و (-) D است. اسید لاکتیک در صنایع غذایی, چرم, نساجی, کشاورزی و پزشکی کاربرد دارد. امروزه فرم ایزومر نوری (+)L آن در صنایع دارویی و ترکیبات حد واسط دارویی, پلیمرهای تجزیه شونده, جهت ساخت تجهیزات پزشکی کاربرد وسیعی یافته است. از میکروارگانیسم های فراوانی به عنوان تولید کننده اسید لاکتیک نام برده شده است, اما با توجه به اینکه لاکتوباسیل هاGRAS تشخیص داده شده اند, در این تحقیق با هدف جداسازی بهترین سویه تولیدکننده اسید لاکتیک نوع L (+) سویه های مختلف لاکتوباسیل بررسی شد.مواد و روش ها: آمپول های لیوفیلیزه لاکتوباسیل ها از بخش کلکسیون میکروبی سازمان پ‍‍ژوهش های علمی و صنعتی ایران تهیه شد. این آمپول ها در شرایط کاملا استریل, روی محیط جامد شیب دار MRS کشت و سپس در محیط مایع MRS به عنوان پیش کشت تلقیح شدند. سپس 2.5 میلی لیتراز محیط پیش کشت حاوی 108 باکتری در میلی لیتر به فلاسک های250 میلی لیتری حاوی 50 میلی لیتر محیطِ تولید, تلقیح شد. و در دمای 30oC و 180 دور در دقیقه, گرماگذاری شدند. میزان تولید اسید لاکتیک, مصرف گلوکز و رشد هر یک از سویه ها حداقل با سه تکرار اندازه گیری شد.یافته ها : بر اساس نتایج به دست آمده, در محیط تولید دارای 100 گرم در لیتر گلوکز  با حداقل هوادهی در ارلن های کاملا در بسته, سویه میکروبی Lactobacillus casei ssp. Casei PTCC 1608 با تولید 95 g/L لاکتات کلسیم و بهره دهی 0.98 گرم در لیتر ساعت  با بازده واکنش 95% و همچنین سویه Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 با تولید 81.40 گرم در لیتر لاکتات کلسیم و بهره دهی 0.85 گرم در لیتر ساعت و بازده واکنش 63% به عنوان بهترین باکتری های همو فرمانتاتیو تولید کننده نوع ایزومر نوری (+) L اسید لاکتیک مشخص شدند.نتیجه گیری: سویه های L. casei ssp. casei PTCC 1608 و L. rhamnosus PTCC 1637 با تولید مقادیر مناسب اسید لاکتیک نوع L (+) جهت تولید اسید لاکتیکِ مجاز برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی و تدوین دانش فنی تولید در شرایط نیمه صنعتی به عنوان نگهدارنده غذایی, ارزشمند هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میردامادی، سیدسعید، رجبی، افسانه، عزیزمحسنی، فرزانه، و مومنی، بهمن. (1386). تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(3)، 57-64. SID. https://sid.ir/paper/121412/fa

    Vancouver: کپی

    میردامادی سیدسعید، رجبی افسانه، عزیزمحسنی فرزانه، مومنی بهمن. تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(3):57-64. Available from: https://sid.ir/paper/121412/fa

    IEEE: کپی

    سیدسعید میردامادی، افسانه رجبی، فرزانه عزیزمحسنی، و بهمن مومنی، “تولید اسید لاکتیک توسط سویه های مختلف لاکتوباسیل،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 3، pp. 57–64، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121412/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا