مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,020
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در واکنش به تلقیح میکوریزایی در گندم تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 تحقیق حاضر با هدف ارزیابی نقش قارچ میکوریزایی بر فعالیت آنتی اکسیدانی گندم تحت تنش شوری, در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران, در سال 1390 انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت از سه سطح تنش شوری شامل شاهد (بدون تنش), 60 و 120 میلی مولار نمک کلرید سدیم و دو سطح تلقیح میکوریزایی (تلقیح و عدم تلقیح قارچ میکوریزایی (Glomusmosseae بود. صفات مورد ارزیابی شامل طول ریشه و اندام هوایی, وزن خشک ریشه و اندام هوایی, درصد کلونیزاسیون ریشه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسمیوتاز, کاتالاز و گایاکول پراکسیداز بود. نتایج حاصل نشان دهنده اثرات بازدارنده تنش شوری بر رشد گیاه گندم بود, به نحوی که با افزایش شدت تنش شوری طول و وزن خشک اندام هوایی و ریشه به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافت. به کارگیری تیمار میکوریزایی موجب بهبود رشد اندام هوایی و ریشه بوته های گندم در شرایط تنش گردید. همچنین, تنش شوری موجب کاهش درصد کلونیزاسیون ریشه و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مورد ارزیابی گردید. اعمال تیمار میکوریزایی نقش موثری در ارتقاء رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گندم به ویژه در شرایط تنش شوری داشت. هرچند اثر متقابل شوری و میکوریزا برای آنزیم های کاتالاز و سوپراکسیددیسمیوتاز در ریشه و برای آنزیم گایاکول پراکسیداز در اندام هوایی و ریشه معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یونسی، امید، و مرادی، علی. (1395). ارزیابی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در واکنش به تلقیح میکوریزایی در گندم تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(1)، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/209284/fa

    Vancouver: کپی

    یونسی امید، مرادی علی. ارزیابی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در واکنش به تلقیح میکوریزایی در گندم تحت تنش شوری. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(1):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/209284/fa

    IEEE: کپی

    امید یونسی، و علی مرادی، “ارزیابی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در واکنش به تلقیح میکوریزایی در گندم تحت تنش شوری،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 1، pp. 21–30، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209284/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button