مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری بر برخی از صفات مورفوفیزیولوژیک و کمیت و کیفیت اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)

صفحات

 صفحه شروع 413 | صفحه پایان 420

چکیده

 تنش شوری سبب کاهش عملکرد و رشد در بسیاری از محصولات کشاورزی می شود. شوری در گیاهان دارویی نیز بر متابولیت های ثانویه آن ها تاثیر می گذارد. به منظور ارزیابی اثر تنش شوری بر صفات مورفوفیزیولوژیک و اسانس نعناع فلفلی, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار اجرا شد. در این آزمایش از 4 سطح شوری (6, 4, 2 و صفر (شاهد) دسی زیمنس بر متر) محلول کلرید سدیم جهت آبیاری نعناع فلفلی استفاده گردید و صفات گیاهی نظیر درصد محتوای نسبی آب و سطح برگ, میزان رنگیزه های فتوسنتزی, وزن خشک ریشه, ساقه و برگ, زیست توده, درصد اسانس و اجزای تشکیل دهنده اسانس اندازه گیری شدند. سطوح مختلف شوری بر میزان این شاخص ها تاثیر معنی داری داشت و با افزایش شدت تنش شوری وزن خشک اندام های مختلف و درصد اسانس کاهش یافت به صورتی که در شوری 6 دسی زیمنس بر متر صفات فوق به پایین ترین سطح رسیدند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف تنش شوری بر مقدار همه ترکیبات تشکیل دهنده اسانس به غیراز ترانس سابینن هیدرات, تاثیر معنی داری داشت. بسیاری از ترکیبات تشکیل دهنده اسانس ازجمله, منتول, آلفا و بتاپینن, سابین, سینوئل 1 و 8, منتوفوران, پولگون, لیمونن با افزایش شدت تنش شوری کاهش یافتند در حالی که ولی میزان منتون با افزایش تنش افزایش یافت و بیشترین میزان منتون (18.1 درصد) در تیمار شوری 6 دسی زیمنس بر متر مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، مهیا، موحدی، زهرا، خیری، عزیزاله، و رستمی، مجید. (1397). تاثیر تنش شوری بر برخی از صفات مورفوفیزیولوژیک و کمیت و کیفیت اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(2 )، 413-420. SID. https://sid.ir/paper/209974/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی مهیا، موحدی زهرا، خیری عزیزاله، رستمی مجید. تاثیر تنش شوری بر برخی از صفات مورفوفیزیولوژیک و کمیت و کیفیت اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(2 ):413-420. Available from: https://sid.ir/paper/209974/fa

    IEEE: کپی

    مهیا قربانی، زهرا موحدی، عزیزاله خیری، و مجید رستمی، “تاثیر تنش شوری بر برخی از صفات مورفوفیزیولوژیک و کمیت و کیفیت اسانس نعناع فلفلی (.Mentha piperita L)،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 2 ، pp. 413–420، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button