مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

688
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی برخی فاکتورهای کشت سویه بومی Xanthomonas campestris b82 به روش تاگوچی برای تولید صمغ میکروبی زانتان

صفحات

 صفحه شروع 194 | صفحه پایان 207

چکیده

زانتان یکی از مهم ترین بیوپلیمرهای صنعتی است که توسط سویه های جنس Xanthomonas تولید می شود. در این مطالعه با به کارگیری طرح آزمایش تاگوچی, به بهینه سازی منابع منیزیم, آهن, گوگرد, نیتروژن و فسفر, در محیط کشت سویه بومی مولد زانتان b82 Xanthomonas campestris strain پرداخته شد. در این بررسی کشت تازه باکتری در فلاسکهای شیاردار در دمای 28 درجه سانتی گراد و دور 150 rpm برای مدت 68 ساعت گرماگذاری شد و سپس مقدار توده سلولی, زانتان و ویسکوزیته محصول به عنوان شاخصهای تولید مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در شرایط بهینه (میزان منبع فسفات با غلظت بهینه5.8 g/l  از فسفات پتاسیم, میزان منبع منیزیم با غلظت بهینه0.24 g/l  از سولفات منیزیم, میزان منبع گوگرد با غلظت بهینه 2.8 g/l از سولفات سدیم, میزان منبع نیتروژن با غلظت بهینه 1.2 g/l از کلرید آمونیوم, میزان منبع آهن با غلظت بهینه 1.68 mg/l از کلرید فریک) میزان تولید زانتان با درجه اطمینان 95 درصد 18.78±2.67 g/l است. علاوه بر این نشان داده شد که در شرایط مورد بررسی غلظت منبع منیزیم مهم ترین فاکتور کنترل کننده تولید زانتان است در حالی که برای رشد باکتری منبع نیتروژن اهمیت بیشتری دارد و منبع آهن موثرترین فاکتور در ایجاد ویسکوزیته می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، مرضیه، صعودی، محمدرضا، و شمس، صدیقه. (1390). بهینه سازی برخی فاکتورهای کشت سویه بومی Xanthomonas campestris b82 به روش تاگوچی برای تولید صمغ میکروبی زانتان. زیست شناسی ایران، 24(2)، 194-207. SID. https://sid.ir/paper/21201/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی مرضیه، صعودی محمدرضا، شمس صدیقه. بهینه سازی برخی فاکتورهای کشت سویه بومی Xanthomonas campestris b82 به روش تاگوچی برای تولید صمغ میکروبی زانتان. زیست شناسی ایران[Internet]. 1390؛24(2):194-207. Available from: https://sid.ir/paper/21201/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه عزیزی، محمدرضا صعودی، و صدیقه شمس، “بهینه سازی برخی فاکتورهای کشت سویه بومی Xanthomonas campestris b82 به روش تاگوچی برای تولید صمغ میکروبی زانتان،” زیست شناسی ایران، vol. 24، no. 2، pp. 194–207، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21201/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button