مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,404
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی ترکیب محیط صنعتی کشت زانتاموناس کمپستریس (Xanthomonas campestris) به منظور افزایش بازده تولید زانتان به شیوه سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: صمغ زانتان به دلیل رفتار سودوپلاستیک, نسبت به صمغ های نیوتنی احساس صمغی کم تری در دهان ایجاد کرده و به عنوان قوام دهنده و تعلیق کننده کاربرد زیادی در صنعت غذا دارد. زانتان صمغی باکتریایی است و فرایند تولید آن به شدت تحت تاثیر ترکیب محیط کشت قرار دارد. هدف از این مطالعه بهینه سازی محیط کشت صنعتی برای رسیدن به حداکثر بازده صمغ زانتان است.مواد و روش ها: تولید صمع زانتان توسط باکتری زانتاموناس کمپستریس PTCC-1473 و در محیط های کشت مختلف در بیوراکتور هم زن دار با کنترل شرایط pH و اکسیژن محلول انجام شد. در این پژوهش از طرح فاکتوریل جزئی برای شناسایی فاکتورهای موثر بر تولید صمع زانتان توسط باکتری مذکور استفاده شد. شیوه سطح پاسخ و طرح مرکزی نیز برای برآورد اثر ساده و متقابل چهار متغیر معنی دار (گلوکز, ساکارز, عصاره مخمر و سولفات آمونیوم) بر تولید توده سلولی و صمغ زانتان در محیط کشت مایع استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد هر دو منبع کربن و نیتروژن تاثیر زیادی بر تولید زانتان دارند, اما منبع کربنی و به ویژه گلوکز بیش تر از منابع نیتروژنی در رشد سلولی و تولید صمغ زانتان موثر است. نرم افزار, سطح بهینه محیط کشت برای تولید صمغ زانتان 53.75 گلوکز (گرم/ لیتر), 27.8 ساکارز (گرم/ لیتر), 7.8 عصاره مخمر (گرم/ لیتر) و 5.6 سولفات آمونیوم (گرم/ لیتر) برآورد کرد, در این محیط کشت تولید 12.43 گرم/ لیتر پیش بینی شد. استفاده از محیط کشت بهینه شده در بیوراکتور 5 لیتری بعد از 36 ساعت تخمیر باعث تولید 12.26±0.44 زانتان شد, که مطابقت بالایی با میزان پیش بینی شده داشت.نتیجه گیری: محیط کشت بهینه شده در این پژوهش می تواند توانایی بالایی در بهبود بازدهی و متعاقبا تولید مقرون به صرفه تر صمغ زانتان داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرقانی، زهرا، موسوی نسب، مرضیه، و خشنودی نیا، سارا. (1396). بهینه سازی ترکیب محیط صنعتی کشت زانتاموناس کمپستریس (Xanthomonas campestris) به منظور افزایش بازده تولید زانتان به شیوه سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه، 14(4 (پیاپی 56))، 5-14. SID. https://sid.ir/paper/143225/fa

    Vancouver: کپی

    فرقانی زهرا، موسوی نسب مرضیه، خشنودی نیا سارا. بهینه سازی ترکیب محیط صنعتی کشت زانتاموناس کمپستریس (Xanthomonas campestris) به منظور افزایش بازده تولید زانتان به شیوه سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(4 (پیاپی 56)):5-14. Available from: https://sid.ir/paper/143225/fa

    IEEE: کپی

    زهرا فرقانی، مرضیه موسوی نسب، و سارا خشنودی نیا، “بهینه سازی ترکیب محیط صنعتی کشت زانتاموناس کمپستریس (Xanthomonas campestris) به منظور افزایش بازده تولید زانتان به شیوه سطح پاسخ،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 4 (پیاپی 56)، pp. 5–14، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143225/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button