مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 26

چکیده

 مقدمه: زایمان از حوادث مهم استرس زا در زندگی اغلب زنان است و عوارض ناشی از آن باعث اختلال در پیشرفت زایمان و تشدید مشکلات بعد از زایمان می شود. جویدن آدامس از روش های غیردارویی نوین برای کاهش استرس است. کورتیزول بزاقی یکی از نشانگرهای باارزش و در دسترس برای سنجش استرس است.هدف: تعیین تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان. روش: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار قبل و بعد یک سوکور می باشد که با نمونه گیری در دسترس با تخصیص تصادفی در دو گروه بر روی 60 زن نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین شهر مشهد در مرحله اول زایمان در سال 1391 انجام شد. گروه تجربی آدامس نعنایی بدون قند یک گرمی را به مدت 20 دقیقه جویدند. برای سنجش استرس از کورتیزول بزاقی استفاده شد. داده ها با آزمون های تی زوج و مستقل و با نرم افزار SPSS نسخه 11.5 تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار میزان کورتیزول بزاقی در نوبت اول و دوم در گروه تجربی 12.7±44.9 و 13.0±41.4 و در گروه شاهد 10.3±39.3 و 11.0±42.8 نانومول بر لیتر بود. تغییرات کورتیزول بزاقی از مرحله اول به دوم در گروه شاهد افزایش آماری معنی دار (p<0.01) و در گروه تجربی کاهش معنی دار (p<0.001) داشت. بین میزان تغییرات دو گروه تفاوت معنی دار (p<0.001) وجود داشت. نتیجه گیری: جویدن آدامس نعنایی کورتیزول بزاقی مرحله اول زایمان زنان نخست زا را کاهش داد, که می تواند گواهی بر کاهش استرس باشد. گرچه قضاوت در مورد میزان دقیق تغییرات استرس نیاز به بررسی های توام آزمایشگاهی و بالینی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالاری، پروین، علویان، سیده فاطمه، فیاضی بردبار، محمدرضا، و هاشمی، سیداسحاق. (1392). بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان. مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)، 3(1 (پیاپی 6))، 17-26. SID. https://sid.ir/paper/213315/fa

    Vancouver: کپی

    سالاری پروین، علویان سیده فاطمه، فیاضی بردبار محمدرضا، هاشمی سیداسحاق. بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان. مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)[Internet]. 1392؛3(1 (پیاپی 6)):17-26. Available from: https://sid.ir/paper/213315/fa

    IEEE: کپی

    پروین سالاری، سیده فاطمه علویان، محمدرضا فیاضی بردبار، و سیداسحاق هاشمی، “بررسی تاثیر جویدن آدامس نعنایی بر کورتیزول بزاقی زنان نخست زا در مرحله اول زایمان،” مراقبت مبتنی بر شواهد (EVIDENCE BASED CARE)، vol. 3، no. 1 (پیاپی 6)، pp. 17–26، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/213315/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button