Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,205
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر اسید سالیسیلیک بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت دو رقم حساس و مقاوم نخود نسبت به قارچ Ascochyta rabiei

صفحات

 صفحه شروع 314 | صفحه پایان 324

چکیده

 اسید سالیسیلیک ترکیبی درونزا و کلیدی در مقاومت نسبت به بیماریهای موضعی و همه گیر در گیاهان محسوب می شود که خواص شبه هورمونی نیز دارد. برای بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر عملکرد, اجزای عملکرد و مقایسه مقاومت دو رقم نخود, رقم بیونیج (حساس) و رقم هاشم (مقاوم) به قـارچ.Ascochyta rabiei [pass] Labr.  در سال زراعی 1383-1382 در ایستگاه تحقیقاتی دیم سرارود کرمانشاه پژوهش حاضرانجام شد. آزمایشها به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. دو رقم (هاشم و بیونیج) به عنوان عامل اصلی و 4 غلظت اسید سالیسیلیک (0, 0.1, 0.7 و 1.5 میلی مولار) به عنوان عامل فرعی درنظر گرفته شد. تیماردهی گیاهان با پاشیدن غلظت مورد نظر اسید سالیسیلیک روی سطح برگها و از هنگام شروع گلدهی آغاز و 20 روز ادامه یافت. 10 روز پس از شروع تیمار, گیاهان با سوسپاسیون خالص شده قارچ با رقت106  اسپور در میلی لیتر آب مقطر اسپور پاشی شدند. پس از رسیدن بذرها, تعداد شاخه های نخستین, تعداد شاخه های دومین, ارتفاع بوته, طول غلاف, تعداد غلاف در بوته, وزن صد غلاف, وزن صد دانه, عملکرد هر بوته مورد ارزیابی قرار گرفت. سنجش پروتیینهای دانه نیز به روش برادفورد انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت 1/0 میلی مولار سالیسیلیک اسید عملکرد بوته ها را در هر دو رقم و وزن صد دانه و طول غلاف را در رقم بیونیج افزایش می دهد. غلظت 5/1 میلی مولار اسید موجب کاهش معنی دار پروتئینهای محلول دانه در رقم هاشم می گردد. غلظت 1.5 mM اسید باعث تاخیر در بروز بیماری برق زدگی (Ascochyta blight) در رقم بیونیج می شود. اما در نهایت شدت بیماری کاهش قابل توجهی ندارد. غلظت 7/0 میلی مولار اثر مطلوبی بر عملکرد و اجزای آن دارد, اما با شرایط بکار گرفته شده موجب افزایش شدت بیماری در رقم بیونیج می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مجد، احمد، چلبیان، فیروزه، مداح، سیده مهدخت، فلاحیان، فتح اله، و صباغ پور، سیدحسین. (1385). بررسی مقایسه ای اثر اسید سالیسیلیک بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقاومت دو رقم حساس و مقاوم نخود نسبت به قارچ Ascochyta rabiei. زیست شناسی ایران، 19(3)، 314-324. SID. https://sid.ir/paper/21381/fa

Vancouver: کپی

مجد احمد، چلبیان فیروزه، مداح سیده مهدخت، فلاحیان فتح اله، صباغ پور سیدحسین. بررسی مقایسه ای اثر اسید سالیسیلیک بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقاومت دو رقم حساس و مقاوم نخود نسبت به قارچ Ascochyta rabiei. زیست شناسی ایران[Internet]. 1385؛19(3):314-324. Available from: https://sid.ir/paper/21381/fa

IEEE: کپی

احمد مجد، فیروزه چلبیان، سیده مهدخت مداح، فتح اله فلاحیان، و سیدحسین صباغ پور، “بررسی مقایسه ای اثر اسید سالیسیلیک بر عملکرد, اجزاء عملکرد و مقاومت دو رقم حساس و مقاوم نخود نسبت به قارچ Ascochyta rabiei،” زیست شناسی ایران، vol. 19، no. 3، pp. 314–324، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21381/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا