مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف پودر دانه سماق بر رشد، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف صفر, 0.25, 0.5و 1 درصد پودر دانه سماق یا 100 میلی گرم در کیلوگرم آلفا توکوفرول استات (ویتامین (E بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی انجام گرفت. 250 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس (308) در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار (10 جوجه برای هر تکرار) به ازای هر تیمار مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمایش اخیر نشان داد که تفاوت معنی داری بین افزایش وزن بدن و مصرف خوراک جوجه های تیمارهای مختلف آزمایشی در کل دوره آزمایشی وجود ندارد. اگرچه تفاوت معنی داری بین ضریب تبدیل خوراک جوجه های تیمارهای مختلف در کل دوره مشاهده نشد ولی تمایل به معنی دار شدن قوی برای ضریب تبدیل مشاهده شد (P=0.08) و جوجه های تغذیه شده با ویتامین E و 0.5 درصد پودر دانه سماق ضریب تبدیل پایین تری از نظر عددی در مقایسه با جوجه های سایر تیمارهای آزمایشی نشان دادند. غلظت پروتئین تام خون جوجه های تغذیه شده با همه سطوح مختلف پودر دانه سماق و همچنین ویتامین E به طور معنی داری پایین تر از مقدار مربوط به جوجه های تیمار شاهد بود (P<0.05), همچنین استفاده از سطوح مختلف پودر دانه سماق تاثیری بر خصوصیات لاشه از جمله وزن نسبی ران, سینه, چربی محوطه بطنی, کبد و قلب و همچنین طول و وزن نسبی روده کوچک نداشت. هیچکدام از فراسنجه های کلسترول, تری گلیسرید و هموگلوبین تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. در مقایسات مستقل نیز مصرف پودر دانه سماق در مقایسه با گروه کنترل باعث افزایش هماتوکریت خون شد (P<0.05). به طور کلی اثرات آنتی اکسیدانی سماق از طریق کاهش آسیب پروتئین های بافتی ناشی از استرس گرمایی منجر به کاهش پروتئین خون جوجه های گوشتی می گردد و از این طریق باعث بهبود جزئی ضریب تبدیل می گردد ولی تاثیری بر افزایش وزن و مصرف خوراک ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شربتی علی شاه، اشرف، دانشیار، محسن، و آقازاده، علی میرزا. (1391). اثرات سطوح مختلف پودر دانه سماق بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 25(4 (پیاپی 97))، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/215061/fa

    Vancouver: کپی

    شربتی علی شاه اشرف، دانشیار محسن، آقازاده علی میرزا. اثرات سطوح مختلف پودر دانه سماق بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(4 (پیاپی 97)):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/215061/fa

    IEEE: کپی

    اشرف شربتی علی شاه، محسن دانشیار، و علی میرزا آقازاده، “اثرات سطوح مختلف پودر دانه سماق بر رشد, فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت استرس گرمایی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 4 (پیاپی 97)، pp. 43–51، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215061/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button