مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

924
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی

صفحات

 صفحه شروع 1271 | صفحه پایان 1282

چکیده

 مقدمه: این مطالعه برای مقایسه ی اثرات آنتی اکسیدانی چای دارچین و قره قات با چای-دارچین و بادرنجبویه انجام گرفته است.مواد و روش ها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 50 نفر از کارگران مرد پتروشیمی مواجهه یافته با جیوه به صورت تصادفی ساده در قالب دو گروه 25 نفری در آن شرکت کردند. پس از دریافت رضایت نامه ی کتبی, ابتدا از هر کدام از افراد مقدار 5 میلی لیتر خون وریدی دریافت شد و شاخص های استرس اکسیداتیو در آن ها اندازه گیری گردید. سپس برای افراد گروه اول به مدت 30 روز, 100 میلی لیتر چای قره قات و دارچین و به افراد گروه دوم 100 میلی لیتر چای بادرنجبویه و دارچین تجویز گردید. در پایان, دوباره از افراد هر دو گروه 5 میلی لیتر خون وریدی دریافت شد و پارامترهای استرس اکسیداتیو آن اندازه گیری و مقایسه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آنالیز کوواریانس استفاده گردید.یافته ها: میزان آسیب DNA و پراکسیداسیون لیپیدی پلاسما در دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد (p=0.001 و p=0.042). شدت اثر آنتی اکسیدانی چای قره قات- دارچین بر آسیب(163.36±58.13) DNA  بود و میزان پراکسیداسیون لیپیدی پلاسما (12.69±134.46) نیز بیشتر از بادرنجبویه- دارچین (70.95±352.05 و 16.39±138.40) بود.نتیجه گیری: به دنبال مصرف چای قره قات- دارچین, اثرات آنتی اکسیدانی و محافظت ژنومی در پارامترهای استرس اکسیداتیو کارگران مواجهه یافته با اثرات سمی جیوه حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضلی، داوود، و واعظی، غلامحسن. (1394). مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی. طب مکمل، 5(3 (پیاپی 16))، 1271-1282. SID. https://sid.ir/paper/215301/fa

    Vancouver: کپی

    فضلی داوود، واعظی غلامحسن. مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی. طب مکمل[Internet]. 1394؛5(3 (پیاپی 16)):1271-1282. Available from: https://sid.ir/paper/215301/fa

    IEEE: کپی

    داوود فضلی، و غلامحسن واعظی، “مقایسه ی اثر آنتی اکسیدانی چای بادرنجبویه- دارچین و چای قره قات- دارچین بر استرس اکسیداتیو کارگران پتروشیمی،” طب مکمل، vol. 5، no. 3 (پیاپی 16)، pp. 1271–1282، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215301/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button