Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,510
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

724
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: در سراسر دنیا, شیوع دیابت نوع 2 به سرعت در حال افزایش است. علیرغم درمان های متعددی که برای این بیماران وجود دارد هنوز این بیماران بخوبی کنترل نمی شوند. با توجه به بررسی مطالعات مشابه, اطلاعات ضد و نقیض در زمینه تاثیر دارچین در کاهش قندخون و هموگلوبین گلیکوزیله وجود دارد, لذا این مطالعه با هدف تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع 2 صورت گرفت.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی, 71 بیمار دیابتی نوع 2 با نمونه گیری آسان در مطالعه وارد شده و به صورت تصادفی ساده در دو گروه (35 نفر دارچین و 36 نفر دارونما) قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل عدم بارداری و شیردهی, HbA1c بیشتر از 7 و FBS بین 140 تا 250 و عدم استفاده از انسولین جهت درمان دیابت بود. به بیماران گروه مداخله علاوه بر درمان عادی روزانه یک گرم دارچین به مدت 60 روز و به گروه دارونما نیز به مدت مشابه دارونما (سلولز میکروکریستالین) داده شد. میزان هموگلوبین گلیکوزیله روز اول و دو ماه بعد اندازه گیری شد. پس از جمع آوری داده ها تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر, من ویتنی, t مستقل و t زوج انجام شد.یافته ها: دو گروه از لحاظ مشخصات فردی, BMI, HbA1c و FBS تفاوت معنی داری نداشتند. میانگین سنی واحدهای پژوهش 54.3±8.9 سال بود میانگین و انحراف معیار HbA1c قبل و بعد از مداخله در گروه دارچین به ترتیب (8.9±1.7, 8.9±1.6) و در گروه دارونما (8.4±1.4, 8.3±1.3) بود. اختلاف معنی داری در میزان هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه دارچین و دارونما در روز اول و 60 روز بعد از مداخله مشاهده نشد (p=0.870).نتیجه گیری: در این مطالعه, با مصرف یک گرم دارچین به مدت 60 روز هموگلوبین گلیکوزیله بیماران دیابتی نوع 2 کاهش نیافت. اما پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری با مقدار بالاتر دارچین و مدت مصرف طولانی تر انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده، فرزانه، تولیت، مریم، امامی، احمد، برکچی، عباسعلی، و امامی مقدم، زهرا. (1391). بررسی تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. طب مکمل، 2(4)، 25-32. SID. https://sid.ir/paper/215356/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده فرزانه، تولیت مریم، امامی احمد، برکچی عباسعلی، امامی مقدم زهرا. بررسی تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. طب مکمل[Internet]. 1391؛2(4):25-32. Available from: https://sid.ir/paper/215356/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه حسن زاده، مریم تولیت، احمد امامی، عباسعلی برکچی، و زهرا امامی مقدم، “بررسی تاثیر دارچین بر هموگلوبین گلیکوزیله بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” طب مکمل، vol. 2، no. 4، pp. 25–32، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا