مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل و میزان درد پس از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 53

چکیده

 زمینه و هدف: تغییرات همودینامیک طی عمل لاپاراسکوپی و نیز درد پس از عمل از مقولات پراهمیت در اعمال جراحی لاپاراسکوپی هستند, لذا در این مطالعه ما تاثیر کلونیدین خوراکی بر همودینامیک و درد پس از عمل کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک را مورد بررسی قرار دادیم.روش بررسی: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. 61 نفر از بیمارانی که کاندید عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک بودند, به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شد ند. به گروه مداخله یک ساعت قبل از شروع بیهوشی 0.2 میلی گرم کلونیدین خوراکی و به گروه کنترل, پلاسبو داده شد. تغییرات همودینامیک و درد پس از عمل در دو گروه مقایسه شد.یافته ها: تغییرات ضربان قلب (P=0.15) و فشار خون متوسط شریانی (P=0.18) در حین عمل در دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. میزان درد پس از عمل در گروه کلونیدین به طور معنی داری از گروه پلاسبو کمتر بود (P=0.003). میزان دریافت ضددرد بعد از عمل نیز در 60 دقیقه اول ریکاوری (P=0.006) و 24 ساعت پس از عمل (P=0.005) به طور معنی دار در گروه کلونیدین کمتر بود.نتیجه گیری: گرچه کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل لاپاراسکوپیک کوله سیستکتومی تاثیر معنی دار نداشت, اما باعث کاهش معنی دار درد و نیاز به ضددرد پس از عمل می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلدبرین، علیرضا، جلیلی، سارا، قدرتی، محمدرضا، رحیم زاده، پوپک، رختابناک، فرانک، سیاری فرد، آزاده، و الیاسی، هدایت اله. (1393). بررسی تاثیر کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل و میزان درد پس از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک. بیهوشی و درد، 4(3)، 45-53. SID. https://sid.ir/paper/216270/fa

    Vancouver: کپی

    خلدبرین علیرضا، جلیلی سارا، قدرتی محمدرضا، رحیم زاده پوپک، رختابناک فرانک، سیاری فرد آزاده، الیاسی هدایت اله. بررسی تاثیر کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل و میزان درد پس از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک. بیهوشی و درد[Internet]. 1393؛4(3):45-53. Available from: https://sid.ir/paper/216270/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا خلدبرین، سارا جلیلی، محمدرضا قدرتی، پوپک رحیم زاده، فرانک رختابناک، آزاده سیاری فرد، و هدایت اله الیاسی، “بررسی تاثیر کلونیدین خوراکی بر تغییرات همودینامیک حین عمل و میزان درد پس از عمل جراحی کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک،” بیهوشی و درد، vol. 4، no. 3، pp. 45–53، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/216270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button