Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

306
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارایه روشی حساس و گزینش پذیر برای اندازه گیری تترا بوتیل بنزوکینون در روغن های خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 45

چکیده

 حضور مقادیر کم ترشری بوتیل هیدروکینون یا محصول متابولیتی آن, تترا بوتیل بنزوکینون (TBQ), به دلیل تمایل زیاد به گروه های تیول دار پروتئین ها یا دیواره سلول ها ممکن است مانع تکثیر سلولی و بروز ناهنجاری های بیولوژیک شوند. هدف از این پژوهش ساخت یک نانوحسگر الکتروشیمیایی برپایه پلیمر قالب مولکولی برای شناسایی TBQ در نمونه های روغن خوراکی می باشد. این مطالعه از نوع متدولوژیک بوده و جامعه آماری شامل نمونه های روغن خوارکی حاوی TBQ است. تأثیر عوامل مختلف نظیر مقدار پلیمر قالب مولکولی و نانولوله های کربنی در ساخت الکترود کربن سرامیکی اصلاح شده و هم چنین pH محلول پیش تغلیظ و زمان اقامت نانوحسگر تهیه شده در محلول پیش تغلیظ بر میزان جریان حاصل از اکسایش TBQ براساس روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. برای تعیین مقدار TBQ موجود در نمونه های روغن از روش ولتامتری پالس تفاضلی استفاده شده است. مورفولوژی پلیمرهای قالب مولکولی و حسگر تهیه شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی تشریح شد. شرایط بهینه برای جداسازی و اندازه گیری TBQ در روغن خوراکی شامل 10 میلی گرم نانولوله کربنی چند دیواره, 30 میلی گرم پلیمر قالب مولکولی برای تهیه الکترود کربن سرامیکی اصلاح شده به عنوان نانوحسگر و مدت زمان 8 دقیقه در محلول حاوی بافر فسفات 1/0 مولار با 0/10=pH حاصل گردید. روش پیشنهادی قادر به شناسایی TBQ در نمونه های روغن در محدوده غلظتی 680-6 نانومولار با حد تشخیص 1/3 نانومولار می باشد. بر اساس نتایج به دست آمده, روش پیشنهادی مبتنی بر حسگر تهیه شده می تواند به عنوان ابزاری مناسب جهت اندازه گیری TBQ در نمونه های روغن خوراکی در صنایع و آزمایشگاه های تخصصی به کار برده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورمددکار، هستی، نصیری زاده، نوید، جعفری، سعید، و دهقانی، محمد. (1398). ارایه روشی حساس و گزینش پذیر برای اندازه گیری تترا بوتیل بنزوکینون در روغن های خوراکی. بهداشت مواد غذایی، 9(2 (پیاپی 34) )، 31-45. SID. https://sid.ir/paper/222767/fa

    Vancouver: کپی

    پورمددکار هستی، نصیری زاده نوید، جعفری سعید، دهقانی محمد. ارایه روشی حساس و گزینش پذیر برای اندازه گیری تترا بوتیل بنزوکینون در روغن های خوراکی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(2 (پیاپی 34) ):31-45. Available from: https://sid.ir/paper/222767/fa

    IEEE: کپی

    هستی پورمددکار، نوید نصیری زاده، سعید جعفری، و محمد دهقانی، “ارایه روشی حساس و گزینش پذیر برای اندازه گیری تترا بوتیل بنزوکینون در روغن های خوراکی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 31–45، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button