Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

460
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری فناوری خلأ-بخار-خلأ (VSV) برای کاهش بار میکروبی ذرت دانه ای

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 87

چکیده

 ذرت از جمله مواد غذایی مغذی بوده که در انبارها نگهداری می شود. از مهم ترین معضلات نگهداری ذرت در انبارها فساد میکروبی می باشد, یکی از روش های نوین کاهش بار میکروبی مواد غذایی که در این تحقیق به آن پرداخته می شود کاهش بار میکروبی با استفاده از روش خلأ-بخاردهی-خلأ می باشد. این روش مبتنی بر آلودگی زدایی با استفاده از بخار است که از ترکیب اثرات حرارتی و مکانیکی برای آلودگی زدایی استفاده می کند. طراحی آزمایش براساس فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مستقل در این تحقیق شامل: دمای 115, 120 و 125 درجه سلسیوس, زمان بخاردهی 15, 20, 25 ثانیه, زمان خلأ اولیه 60 و 90 ثانیه, زمان خلأ ثانویه 90 و 120 ثانیه و با میزان خلأ 1 بار بودند. متغیرهای وابسته شامل: میزان بار میکروبی کل, میزان کپک و مخمر, درصد رطوبت, درصد خاکستر و متغیرهای حسی شامل رنگ, بو و پذیرش کلی بودند. نتایج نشان داد بین تیمارها بهترین آلودگی زدایی در دمای 125درجه سلسیوس و خلأ اولیه 90 ثانیه و زمان بخاردهی 25 ثانیه وخلأ ثانویه 120 ثانیه بود. با این تیمار میزان کاهش بار میکروبی کل از 4 سیکل لگاریتمی و میزان کپک و مخمر از 6/3 سیکل لگاریتمی بود. بیشترین درصد رطوبت ذرت تیمار شده2/9 درصد بود که با رطوبت بحرانی ذرت در استاندارد ملی ایران (13درصد) فاصله داشت. استفاده از این روش برای آلودگی زدایی از مواد غذایی پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی فرد، مهدی، جوانمردداخلی، مجید، و زنوزی، علی. (1397). به کارگیری فناوری خلأ-بخار-خلأ (VSV) برای کاهش بار میکروبی ذرت دانه ای. بهداشت مواد غذایی، 8(3 (پیاپی 31) )، 73-87. SID. https://sid.ir/paper/222801/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی فرد مهدی، جوانمردداخلی مجید، زنوزی علی. به کارگیری فناوری خلأ-بخار-خلأ (VSV) برای کاهش بار میکروبی ذرت دانه ای. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(3 (پیاپی 31) ):73-87. Available from: https://sid.ir/paper/222801/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رضایی فرد، مجید جوانمردداخلی، و علی زنوزی، “به کارگیری فناوری خلأ-بخار-خلأ (VSV) برای کاهش بار میکروبی ذرت دانه ای،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 3 (پیاپی 31) ، pp. 73–87، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222801/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا