مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس دانه رازیانه بر استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخشده کپور معمولی (Cyprrinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 خاصیت ضدباکتریایی اسانس گیاهان دارویی سبب افزایش کاربرد آن ها به عنوان نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی گردیده است. هدف این مطالعه تعیین تأثیر اسانس دانه رازیانه بر کیفیت گوشت چرخ شده کپور معمولی (Cyprrinus carpio) تلقیح شده با استافیلوکوکوس اورئوس ( CFU/g103) طی نگهداری در یخچال (4 درجه سلسیوس) بوده است. اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر به روش تقطیر آبی استخراج و در غلظت های 4, 6 و 8 میکرولیتر بر گرم به گوشت چرخ شده تلقیح شده با استافیلوکوکوس اورئوس اضافه گردید. فراسنجه های میکروبی {شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس, باکتری های مزوفیل هوازی (TVC) و باکتری های سرماگرا (PTC)} و شیمیایی {pH, تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)} در زمان های 24, 72, 144, 216 و 288 ساعت اندازه گیری شدند. براساس نتایج این مطالعه, تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با گذشت زمان در شاهد افزایش یافته بود ولی در تیمارهای حاوی اسانس کاهش یافته بود. کم ترین تعدادTVC و PTC در گوشت چرخ شده حاوی 8 میکرولیتر بر گرم اسانس مشاهده گردید. تفاوت معنی داری (05/0>p) بین pH شاهد و تیمارهای حاوی اسانس مشاهده گردید. مقدار TBA و TVB-N تیمارها طی نگهداری افزایش یافته بود ولی این افزایش در تیمارهای حاوی اسانس کمتر بود. فیله های حاوی 6 میکرولیتر بر گرم اسانس دارای خواص حسی بهتری بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که اسانس دانه رازیانه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی بوده و موجب افزایش زمان ماندگاری گوشت چرخ شده کپور معمولی هنگام نگهداری در یخچال گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، صفورا، علیزاده دوغیکلایی، ابراهیم، و شهریاری مقدم، محسن. (1397). اثر اسانس دانه رازیانه بر استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخشده کپور معمولی (Cyprrinus carpio). بهداشت مواد غذایی، 8(4 (پیاپی 32) )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/222805/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی صفورا، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، شهریاری مقدم محسن. اثر اسانس دانه رازیانه بر استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخشده کپور معمولی (Cyprrinus carpio). بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(4 (پیاپی 32) ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/222805/fa

    IEEE: کپی

    صفورا بهرامی، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی، و محسن شهریاری مقدم، “اثر اسانس دانه رازیانه بر استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخشده کپور معمولی (Cyprrinus carpio)،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 4 (پیاپی 32) ، pp. 1–13، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222805/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button