مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,213
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات مقدار آفلاتوکسین طی تولید پودر آب پنیر ملح زدایی شده

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 یکی از موادی که در سال های اخیر در صنایع دارویی و شیرخشک نوزاد مورد توجه قرار گرفته است, پودر آب پنیر می باشد. هدف از این پژوهش بررسی میزان کاهش آفلاتوکسین M1 (AFM1) طی فرایند تولید پودر آب پنیر ملح زدایی شده (Demineralized Whey Powder 90- DWP 90) از آب پنیر شیرین بود. بدین منظور 36 نمونه از مراحل مختلف تولید جمع آوری شد که شامل نمونه های آب پنیر شیرین (12 نمونه), نمونه آب پنیرهای ملح زدایی شده (12 نمونه) و نمونه های DWP-90 (12 نمونه) بودند. این نمونه ها از کارخانه پودر شیر مشهد (Nutricia-MMP) طی مدت یک سال (1391 تا 1392) جمع آوری شدند. میزان AFM1 با تکنیک کروماتوگرافی مایع با عملکرد فشار بالا (HPLC) تعیین گردید. براساس این نتایج AFM1 در 100% نمونه ها وجود داشته اما میزان آن در همه نمونه ها کمتر از حد بیشینه تعریف شده توسط استاندارد ملی ایران به شماره 5925 (100ppt برای آب پنیر و100ppt برای پودر آب پنیر) بود. میانگین مقدار AFM1 در آب پنیر شیرین (32.5ppt) و پودر آب پنیر ملح زدایی شده(45.8ppt) کمتر از حد بیشینه تعریف شده در استانداردهای کدکس و اروپا (EC1881.2006) برای شیر خام (50ppt) بود. با توجه به درصد ماده خشک (TS)آب پنیر شیرین (%6±0.1) و درصد ماده خشک DWP-90 (%97) و همچنین مقادیر AFM1 در بین این نمونه ها, به طور میانگین حدود 91% کاهش AFM1, طی فرایند تولید DWP-90 مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابدالی نکلو، ایمان، و محمدی ثانی، علی. (1393). بررسی تغییرات مقدار آفلاتوکسین طی تولید پودر آب پنیر ملح زدایی شده. بهداشت مواد غذایی، 4(4 (پیاپی 16))، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/222824/fa

    Vancouver: کپی

    ابدالی نکلو ایمان، محمدی ثانی علی. بررسی تغییرات مقدار آفلاتوکسین طی تولید پودر آب پنیر ملح زدایی شده. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(4 (پیاپی 16)):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/222824/fa

    IEEE: کپی

    ایمان ابدالی نکلو، و علی محمدی ثانی، “بررسی تغییرات مقدار آفلاتوکسین طی تولید پودر آب پنیر ملح زدایی شده،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 4 (پیاپی 16)، pp. 11–18، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222824/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button