مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,963
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

728
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس از فرآورده های گوشتی و بررسی حضور ژن مولد انتروتوکسین A

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 52

چکیده

استافیلوکوکوس اورئوس, یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده بیماری های منتقله از راه مواد غذایی می باشد. هدف از انجام این مطالعه, تعیین میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس در فرآورده های گوشتی و شناسایی ژن تولیدکننده انتروتوکسینSEA می باشد. پس از جمع آوری 150 نمونه گوشتی, نمونه ها با استفاده از تکنیک استاندارد کشت و تست های فنوتایپینگ استاندارد از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از استخراج DNA, آزمون PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت شناسایی ژن sea صورت گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده, در 19 مورد نمونه (12.6%) استافیلوکوکوس اورئوس جدا گردید. بیشترین میزان آلودگی به ترتیب, مربوط به ماهی دودی (30%), کباب لقمه (16.6%), انواع کالباس و ژامبون (13.3%) و شنسل مرغ (3.3%) بود. در انواع سوسیس هیچ موردی از آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده نگردید. بررسی های آماری نشان داد که در مقایسه میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس و نوع فرآورده های گوشتی اختلاف آماری معنی دار وجود دارد (p<0.05) همچنین با انجام تکنیک PCR مشخص گردید که ژن sea در هیچیک از جدایه ها وجود ندارد. در این مطالعه میزان آلودگی مواد غذایی مورد بررسی به استافیلوکوکوس اورئوس نسبتا قابل ملاحظه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سپیدارکیش، مهسا، و قانع، مسعود. (1393). جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس از فرآورده های گوشتی و بررسی حضور ژن مولد انتروتوکسین A. بهداشت مواد غذایی، 4(2 (پیاپی 14))، 47-52. SID. https://sid.ir/paper/222907/fa

    Vancouver: کپی

    سپیدارکیش مهسا، قانع مسعود. جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس از فرآورده های گوشتی و بررسی حضور ژن مولد انتروتوکسین A. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(2 (پیاپی 14)):47-52. Available from: https://sid.ir/paper/222907/fa

    IEEE: کپی

    مهسا سپیدارکیش، و مسعود قانع، “جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس از فرآورده های گوشتی و بررسی حضور ژن مولد انتروتوکسین A،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 47–52، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222907/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button