Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقدار هیستامین پنیرهای کوپه در استان آذربایجان غربی با روش HPLC

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

هیستامین به عنوان یک آمین هتروسیکلیک اولیه در فیزیولوژی بدن انسان بویژه در سیستم عصبی و به صورت یک واسطه شیمیایی و نوروترانسمیتر نقش مهمی را ایفا کرده و در بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی ها مانند پنیر, شیر, گوشت, ماهی, آبجو, شراب و سبزیجات یافت می شود. افزایش میزان هیستامین در مواد غذایی اغلب به استفاده از مواد خام با کیفیت پایین, آلودگی, فرآوری و یا نگه داری نامناسب ماده غذایی مربوط بوده و به همین علت مقدار هیستامین به عنوان شاخص خوبی برای بررسی کیفیت بهداشتی ماده غذایی و نشانگر درجه تازگی یا فساد غذا کاربرد دارد. هیستامین می تواند باعث برخی علائم مانند قرمزی صورت, عرق کردن, تپش قلب, سردرد, راش های قرمز روشن, سوزش دهانی در مصرف کنندگان حساس گردد. پنیر محیط ایده آلی را برای تولید محصولات پروتئولیتیک یعنی اسیدهای آمینه آزاد و آمین های بیوژنیک از جمله هیستامین را فراهم می نماید. هدف از این مطالعه تعیین مقدار هیستامین موجود در پنیر کوپه به عنوان یکی از انواع پنیرهای سنتی پرطرفدار در آذربایجان غربی تهیه شده از شیر خام گوسفندی و برخی اوقات شیر خام گاو, می باشد. آزمایش انجام شده به روش HPLC بر روی 70 نمونه پنیر سنتی کوپه نشان داد, کمترین مقدار هیستامین در پنیر کوپه 2.43 ppm و بالاترین مقدار مشاهده شده در این نوع پنیر 1102.24 ppm بود. میانگین مقدار هیستامین در کل نمونه های مورد مطالعه 304.23±150.89 بود. اساس تولید هیستامین در پنیر و سایر فرآورده های غذایی وجود و رشد میکروارگانیسم های دکربوکسیلاز- مثبت در آنهاست, بنابراین ارائه راهکارهایی که جمعیت این دسته از میکروارگانیسم ها را کاهش دهد در کاهش مقدار آمین های بیوژنیک از جمله هیستامین موثر خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی روحانی، سیدمهدی، حسن زادآذر، حسن، و علی اکبرلو، جواد. (1392). تعیین مقدار هیستامین پنیرهای کوپه در استان آذربایجان غربی با روش HPLC. بهداشت مواد غذایی، 3(1 (پیاپی 9))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/223018/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی روحانی سیدمهدی، حسن زادآذر حسن، علی اکبرلو جواد. تعیین مقدار هیستامین پنیرهای کوپه در استان آذربایجان غربی با روش HPLC. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(1 (پیاپی 9)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/223018/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی رضوی روحانی، حسن حسن زادآذر، و جواد علی اکبرلو، “تعیین مقدار هیستامین پنیرهای کوپه در استان آذربایجان غربی با روش HPLC،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 1 (پیاپی 9)، pp. 1–9، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223018/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا