مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,646
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

824
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری مقادیر کلر باقیمانده و کلیفرم در شبکه آب شرب شهری لاهیجان و ارتباط آن با جنس و نوع لوله کشی

نویسندگان

 آیت اله زاده شیرازی مرضیه سادات | شریعتی فاطمه | بیرجندی نوشین | صدور گواهی نویسنده 

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 218

چکیده

 زمینه و هدف: ویژگی های میکروبی,فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی بر حسب نوع و مقدار, مبنای قضاوت قابل شرب بودن آب می باشد. هر کدام از این ویژگی ها بر بهبود کیفیت, افزایش مقبولیت و یا تهدید سلامت مصرف کننده آن تاثیرگذار است و نظارت منظم بر کیفیت شبکه آب شرب شهری و اصلاح لوله های فرسوده نقش اساسی در حفظ سلامت افراد دارد. هدف از این مطالعه پی بردن به مقادیر پارامترهای میکروبیوفیزیکی - شیمیایی آب شرب شهرستان لاهیجان با توجه به جنس لوله در شبکه توزیع و مقایسه آن با استانداردهای ملی و جهانی بود.روش کار: در این تحقیق بر اساس 3 نوع لوله کشی آزبست, گالوانیزه و پلی اتیلن, 50 نمونه در ماه های اردیبهشت و خرداد سال 1391 از شیرهای آب شرب منازل مسکونی و اماکن عمومی برداشت گردید. پارامترهای میزان کلر و pH آب تعیین شدند و آنالیز میکروبی نیز انجام شد. عوارض احتمالی آب بر سلامتی و نیز ویژگی های ظاهری آن بر اساس پرسشنامه مورد سوال قرار گرفت.یافته ها: میزان کلر باقی مانده, در محدوده 0.2-0.5 میلی گرم بر لیتر با میانگین 0.235±0.01 و میانگین 6.88±0.14 pH در محدوده 6.74-7.40 مشاهده شد. در هیچ یک از نمونه های مورد آزمایش آلودگی میکروبی کلیفرم رویت نشد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله و طبق پرسشنامه ها و عدم رضایت مردم از آب شرب شهری می بایست کلرزنی به صورت مستمر انجام گیرد و کیفیت آب به صورت دقیق تر مورد پایش قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آیت اله زاده شیرازی، مرضیه سادات، شریعتی، فاطمه، و بیرجندی، نوشین. (1395). اندازه گیری مقادیر کلر باقیمانده و کلیفرم در شبکه آب شرب شهری لاهیجان و ارتباط آن با جنس و نوع لوله کشی. سلامت و بهداشت اردبیل، 7(2 (ویژه نامه))، 211-218. SID. https://sid.ir/paper/227044/fa

    Vancouver: کپی

    آیت اله زاده شیرازی مرضیه سادات، شریعتی فاطمه، بیرجندی نوشین. اندازه گیری مقادیر کلر باقیمانده و کلیفرم در شبکه آب شرب شهری لاهیجان و ارتباط آن با جنس و نوع لوله کشی. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1395؛7(2 (ویژه نامه)):211-218. Available from: https://sid.ir/paper/227044/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه سادات آیت اله زاده شیرازی، فاطمه شریعتی، و نوشین بیرجندی، “اندازه گیری مقادیر کلر باقیمانده و کلیفرم در شبکه آب شرب شهری لاهیجان و ارتباط آن با جنس و نوع لوله کشی،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 7، no. 2 (ویژه نامه)، pp. 211–218، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا