مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فرایند شناختی و رفتارهای تغذیه ای میوه و سبزی در کارکنان پرستاری بر اساس الگوی مراحل تغییر-اردبیل 1395

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 195

چکیده

 زمینه و هدف: تغذیه نامناسب کارکنان را در معرض خطر اضافه وزن یا چاقی قرار می‫ دهد و نه تنها سلامتی خودشان بلکه ارائه خدمات سلامتی به بیماران را نیز تحت تاثیر قرار می‫ دهد. با توجه به این که الگوی مراحل تغییر یک مدل جامع شناخته شده در زمینه رعایت رژیم غذایی و مصرف میوه و سبزیجات است, لذا این مطالعه با هدف بررسی مراحل تغییر رفتار و فرایندهای شناختی و رفتاری مرتبط با مصرف میوه و سبزیجات انجام شد. روش کار: این پژوهش مقطعی با مشارکت 300 نفر از کارکنان پرستاری-مامایی مراکز آموزشی درمانی شهر اردبیل انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای است که شامل سوالات دموگرافیک, مراحل تغییر رفتار و فرایندهای تغییر مصرف میوه و سبزیجات بود. روایی و پایایی پرسشنامه در مطالعات قبلی تایید شده بود. داده ها با نرم افزار SPSS-19 و با شاخص‫ های توصیفی, آزمون همبستگی اسپیرمن, آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون پُست هاک تحلیل شدند. یافته ها: میانگین سن شرکت کنندگان 05/7± 31 و میانگین نمایه توده بدنی (BMI[1]) 5/3± 7/25 می‫ باشد. اکثر افراد در مراحل غیرفعال (مراحل پیش تفکر, تفکر, و آمادگی) تغییر رفتار مصرف میوه و سبزیجات و تنها 7/22 درصد افراد در مراحل فعال (مراحل عمل و نگهداری) بودند. فرایندهای شناختی و فرایندهای رفتاری در افراد مرحله نگهداشت به طور معنی‫ داری بیش از افراد مرحله تفکر بود. میانگین نمره فرایندهای رهایی اجتماعی, بازارزشیابی محیط, خودارزشیابی مجدد, کنترل محرک و شرطی سازی متقابل به طورآشکاری از مراحل غیرفعال به سمت مراحل فعال روند صعودی داشت. نتیجه گیری: یافته ها از اهمیت و تاثیرگذاری فرایندهای تغییر در مصرف میوه و سبزیجات در بین کارکنان پرستاری و مامایی حکایت داشت. این فرایندها از جمله رهایی اجتماعی, خودارزشیابی مجدد و شرطی سازی متقابل در راستای پیشروی افراد در مراحل تغییر رفتار مصرف میوه و سبزیجات تاثیر بیشتری داشتند. پیشنهاد می شود در برنامه ریزی‫ های آموزشی برای افزایش مصرف میوه و سبزیجات, فرایندهای تغییر مدنظر قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نریمانی، سجاد، فرمانبر، ربیع اله، مظفری، ناصر، نعمتی، علی، امانی، فیروز، و عباسقلیزاده، ناطق. (1397). بررسی فرایند شناختی و رفتارهای تغذیه ای میوه و سبزی در کارکنان پرستاری بر اساس الگوی مراحل تغییر-اردبیل 1395. سلامت و بهداشت اردبیل، 9(2 (ویژه نامه) )، 182-195. SID. https://sid.ir/paper/227150/fa

    Vancouver: کپی

    نریمانی سجاد، فرمانبر ربیع اله، مظفری ناصر، نعمتی علی، امانی فیروز، عباسقلیزاده ناطق. بررسی فرایند شناختی و رفتارهای تغذیه ای میوه و سبزی در کارکنان پرستاری بر اساس الگوی مراحل تغییر-اردبیل 1395. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1397؛9(2 (ویژه نامه) ):182-195. Available from: https://sid.ir/paper/227150/fa

    IEEE: کپی

    سجاد نریمانی، ربیع اله فرمانبر، ناصر مظفری، علی نعمتی، فیروز امانی، و ناطق عباسقلیزاده، “بررسی فرایند شناختی و رفتارهای تغذیه ای میوه و سبزی در کارکنان پرستاری بر اساس الگوی مراحل تغییر-اردبیل 1395،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 9، no. 2 (ویژه نامه) ، pp. 182–195، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button