مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین تغییرات امتیاز اشتها و سطوح در گردش لپتین و گرلین اسیله شده متعاقب یک دوره تمرین قدرتی در مردان چاق

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 149

چکیده

 هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین تغییرات امتیاز اشتها و سطوح در گردش لپتین و گرلین اسیله شده متعاقب یک دوره تمرین قدرتی در مردان چاق بود. در یک کارآزمایی نیمه تجربی, 21 مرد جوان چاق بطور تصادفی به دو گروه تمرین قدرتی (10 نفر, 26.7±3.3 سال, 96.1±5.5 کیلوگرم, 31.2±2.9 درصد چربی, 32.6±2.8 کیلوگرم بر متر مربع) و کنترل (11 نفر, 28.1±3.7 سال, 95.7±5.7 کیلوگرم, 30.9±3.2 درصد چربی, 32.1±3.7 کیلوگرم بر مترمربع) تقسیم شدند. ویژگی های عمومی آزمودنی ها, سطوح در گردش لپتین و گرلین اسیله شده (با بکارگیری کیت های الایزا) و امتیاز اشتها (با استفاده از پرسشنامه اشتهای انجمن تغذیه) قبل و پس از دوره تمرین اندازه گیری شد. پروتکل تمرین قدرتی شامل دوازده هفته تمرین با وزنه (3 جلسه تمرین در هفته, ده ایستگاه, 3 نوبت 12-8 تکرار در هر ایستگاه, شدت 80-60 درصد یک تکرار بیشینه, میزان استراحت بین نوبت ها 1 دقیقه و بین ایستگاه ها 2 دقیقه, مدت زمان تمرین اصلی حدود 60 دقیقه در هر جلسه) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با بکارگیری نرم افزار آماری SPSS-16 و با استفاده از آزمون های t همبسته و مستقل و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت. سطح معنی داری p<0.05 در نظر گرفته شد. تمرین قدرتی غلظت لپتین سرم را کاهش (8.0±4.1 در مقابل 6.1±3.6 نانوگرم بر میلی لیتر) و غلظت گرلین اسیله شده پلاسما (15.1±4.6 در مقابل 18.6±2.8 پیکوگرم بر میلی لیتر) و امتیاز اشتها (30.4±1.7 در مقابل 32.3±2.2) را افزایش داد (به ترتیب P=0.025, P=0.039, P=0.042). همچنین, تغییرات اشتها در گروه تمرین با تغییرات غلظت لپتین سرم بطور معکوس (r=-0.59, P=0.013) و با تغییرات غلظت گرلین آسیله شده پلاسما بطور مستقیم (r=+0.61, P=0.013) همبسته بود. اجرای تمرین قدرتی به مدت دوازده هفته سطوح لپتین سرم را کاهش, اما غلظت گرلین آسیله شده پلاسما را افزایش داد. این تغییرات, با بهبود اشتها همراه است. همچنین, به نظر می رسد تغییرات حاصله در امتیاز اشتها متعاقب تمرین با تغییرات سطوح لپتین و گرلین اسیله شده رابطه (به ترتیب معکوس و مستقیم) داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، فتاح، متین همایی، حسن، آذربایجانی، محمدعلی، و پیری، مقصود. (1391). ارتباط بین تغییرات امتیاز اشتها و سطوح در گردش لپتین و گرلین اسیله شده متعاقب یک دوره تمرین قدرتی در مردان چاق. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، 4(16)، 135-149. SID. https://sid.ir/paper/228232/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی فتاح، متین همایی حسن، آذربایجانی محمدعلی، پیری مقصود. ارتباط بین تغییرات امتیاز اشتها و سطوح در گردش لپتین و گرلین اسیله شده متعاقب یک دوره تمرین قدرتی در مردان چاق. فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)[Internet]. 1391؛4(16):135-149. Available from: https://sid.ir/paper/228232/fa

    IEEE: کپی

    فتاح مرادی، حسن متین همایی، محمدعلی آذربایجانی، و مقصود پیری، “ارتباط بین تغییرات امتیاز اشتها و سطوح در گردش لپتین و گرلین اسیله شده متعاقب یک دوره تمرین قدرتی در مردان چاق،” فیزیولوژی ورزشی (پژوهش در علوم ورزشی)، vol. 4، no. 16، pp. 135–149، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/228232/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button