Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصاره های آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 67

چکیده

 اهداف: ماکروجلبک های دریایی, ارگانیزم های متنوع با سازگاری زیست در محیط های پراسترس هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصاره های حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز اولواسه شامل اولوااینتستینالیس, اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا از سواحل بندرعباس بود. مواد و روش ها: در مطالعه تجربی حاضر, به منظور ارزیابی خواص زیستی, از یک گرادیان غلظتی با روش های سنجش قدرت احیاکنندگی آهن, ظرفیت ضداکسیدانی کل, تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصاره ها بر مدل ارگانیزمی, میگوی آب شور آرتمیا سالینا استفاده شد, تحلیل داده ها به وسیله آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون چنددامنه ای دانکن در سطح احتمال 5% توسط نرم افزار آماری 21 SPSS و رسم نمودار با نرم افزارExcel 2013 انجام شد. یافته ها: افزایش قدرت احیاکنندگی عصاره ها از روندی وابسته به افزایش غلظت عصاره ماکروجلبکی تبعیت کرد. عصاره متانولی گونه اولوا اینتستینالیس و اتیل استاتی و متانولی گونه اولوا لینزا و گونه اولوا کلاتراتا دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل, که در مقایسه با آسکوربیک اسید (استاندارد), فعالیت بالاتری داشتند, بین غلظت های مختلف عصاره ها نیز اختلاف معنی دار بود (0/05p≤ ). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی در عصاره های متانولی ماکروجلبک های گونه اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا مشاهده شد. عصاره اِن هگزانی گونه اولوا لینزا بیشترین تاثیر را بر ناپلیوس میگوی آب شور نشان داد. نتیجه گیری: سه گونه ماکروجلبک سبز شامل اولوا اینتستینالیس, اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا خواص ضداکسیدانی و سمیت سلولی دارند, ماکروجلبک گونه اولوا لینزا به دلیل دارابودن مقادیر زیادی فنل و قدرت آنتی اکسیدانی بالا, می تواند به عنوان گونه ای با ارجحیت خواص زیستی معرفی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارعی جلیانی، زهرا، مشجور، سکینه، سلیمانی، سولماز، پیریان، کیانا، صداقت، فاطمه، و یوسف زادی، مرتضی. (1396). فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصاره های آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس. زیست فناوری، 9(1 )، 59-67. SID. https://sid.ir/paper/231320/fa

    Vancouver: کپی

    زارعی جلیانی زهرا، مشجور سکینه، سلیمانی سولماز، پیریان کیانا، صداقت فاطمه، یوسف زادی مرتضی. فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصاره های آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس. زیست فناوری[Internet]. 1396؛9(1 ):59-67. Available from: https://sid.ir/paper/231320/fa

    IEEE: کپی

    زهرا زارعی جلیانی، سکینه مشجور، سولماز سلیمانی، کیانا پیریان، فاطمه صداقت، و مرتضی یوسف زادی، “فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصاره های آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس،” زیست فناوری، vol. 9، no. 1 ، pp. 59–67، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/231320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا