مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آیا افزایش تعداد وعده های غذایی با کاهش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر ارتباط دارد؟

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 9

چکیده

 نقش تغذیه در ایجاد و توسعه بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلب و عروق و سرطان ها غیر قابل انکار است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تعداد وعده های غذایی بر کاهش عوامل خطر بیماری های غیرواگیر است.افراد مورد مطالعه 592 نفر (275 مرد و 317 زن) با سن 50-19 سال بودند که به صورت تصادفی از طرح قند و لیپید تهران انتخاب شدند. الگوی مصرف از طریق تکمیل پرسشنامه دو روز یادآمد غذایی گرفته شد و افراد بر اساس تعداد وعده های غذایی در چهار گروه مختلف قرار گرفتند. گروه اول کمتر از 6 وعده در روز, دوم 7-6 وعده, سوم 9-8 وعده و چهارم بیش از 9 وعده در روز. اندازه گیری های تن سنجی و فشار خون بر اساس پروتکل های استاندارد صورت گرفت.نسبت شانس ابتلا به عوامل خطر بیماری های قلبی نسبت به گروه چهارم با استفاده از رگرسیون لجستیک بررسی شد. تعداد افراد در گروه اول, دوم, سوم و چهارم به ترتیب 190, 135, 185 و 82 نفر بود. شانس ابتلا به هیپرکلسترولمی, هیپرتری گلیسریدمی, LDL بالا در کسانی که تعداد وعده های بیشتری دریافت کرده بودند, کمتر بود که به ترتیب در گروه های اول, دوم, سوم نسبت به چهارم هیپرکلسترولمی عبارتند از: OR=1.18(%95CI=1.09-9.41), OR=3.93(%95CI=2.15-13.55), OR=9.14(%95CI=2.14-36.77) و هیپرتری گلیسریدمی OR=2.44(%95CI=1.44-2.98), OR=2.67(%95CI=1.80-3.46), OR=3.64(%95CI=1.98-4.30) و LDL بالا برای گروه اول و دوم: OR=9.27(%95CI=5.27-16.30) و OR=5.6(%95CI=2.79-11.55).با کنترل انرژی دریافتی, افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم هر وعده می توان خطر ابتلا به برخی عوامل خطر بیماری های قلبی را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، مهربانی، حمیرا، و عزیزی، فریدون. (1386). آیا افزایش تعداد وعده های غذایی با کاهش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر ارتباط دارد؟. پایش، 7(1)، 5-9. SID. https://sid.ir/paper/23234/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، مهربانی حمیرا، عزیزی فریدون. آیا افزایش تعداد وعده های غذایی با کاهش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر ارتباط دارد؟. پایش[Internet]. 1386؛7(1):5-9. Available from: https://sid.ir/paper/23234/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، حمیرا مهربانی، و فریدون عزیزی، “آیا افزایش تعداد وعده های غذایی با کاهش عوامل خطر بیماری های غیر واگیر ارتباط دارد؟،” پایش، vol. 7، no. 1، pp. 5–9، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23234/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button