مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,762
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

755
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ورود سیب زمینی به ایران تحولی اساسی در کشاورزی سنتی دوره قاجاریه

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 155

چکیده

 پژوهش حاضر درصدد است تا به نقش سیب زمینی پس از ورود آن از اروپا به ایران در دوره قاجاریه بپردازد. شاه و روشنفکران قاجاری از اولین کسانی بودند که به اهمیت سیب زمینی به عنوان غذایی مکمل و کامل پی بردند. آنها می دانستند این گیاه در مواقع قحطی, غذای بسیار مناسب به شمار می رود که می توان با آن از مرگ و میرهای زیادی جلوگیری کرد. به همین دلیل, دولت قاجاریه سعی کرد کشت آن را توسعه بخشد؛ ولی از آنجایی که عامه مردم اطلاع دقیقی از نحوه کشت و مصرف این گیاه جدید نداشتند, دولتمردان قاجاری برای آگاهی دادن به مردم سعی کردند از طریق نوشتن مزایای سیب زمینی و نحوه کاشت, برداشت و مصرف آن, در روزنامه ها و کتاب ها, اطلاعاتی در اختیار عموم مردم قرار دهند. دستاوردهای پژوهش مشخص می کند با حمایت ناصرالدین شاه از کاشت گیاه سیب زمینی و استقبال توده مردم از این غذای جدید, در عرض پنجاه سال, سیب زمینی بعد از گندم, به عنوان مهمترین منبع غذایی ایرانیان مورد استفاده قرار گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وزین افضل، مهدی، و اعظمی ساردویی، ذبیح اله. (1391). ورود سیب زمینی به ایران تحولی اساسی در کشاورزی سنتی دوره قاجاریه. مطالعات تاریخ فرهنگی (پژوهشنامه انجمن ایرانی تاریخ)، 3(12)، 131-155. SID. https://sid.ir/paper/233127/fa

    Vancouver: کپی

    وزین افضل مهدی، اعظمی ساردویی ذبیح اله. ورود سیب زمینی به ایران تحولی اساسی در کشاورزی سنتی دوره قاجاریه. مطالعات تاریخ فرهنگی (پژوهشنامه انجمن ایرانی تاریخ)[Internet]. 1391؛3(12):131-155. Available from: https://sid.ir/paper/233127/fa

    IEEE: کپی

    مهدی وزین افضل، و ذبیح اله اعظمی ساردویی، “ورود سیب زمینی به ایران تحولی اساسی در کشاورزی سنتی دوره قاجاریه،” مطالعات تاریخ فرهنگی (پژوهشنامه انجمن ایرانی تاریخ)، vol. 3، no. 12، pp. 131–155، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button