مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش و مقایسه آلودگی جیوه در بافت عضله گروه های طولی مختلف ماهی کپور معمولی موجود در تالاب شادگان

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 57

چکیده

 با توجه به اهمیت بوم شناختی تالاب شادگان به عنوان یک تالاب بین المللی و با ارزش و وجود گزارش هایی مبنی بر وجود جیوه بیش از حد مجاز در آب و بافت های پرندگان این تالاب و در راستای تکمیل مطالعات قبلی, این پژوهش به سنجش و مقایسه جیوه موجود در بافت عضله گروه های طولی مختلف ماهی کپور معمولی و همچنین مطالعه میزان همبستگی جیوه با پارامتر های ریخت شناسی این ماهی شامل طول استاندارد, طول کل و وزن کل می پردازد.روش ها: در این مطالعه مقطعی 41 نمونه ماهی کپور معمولی به صورت کاملا تصادفی در فصل تابستان سال 1390 از تالاب شادگان صید شدند و سپس در سه گروه طولی طبقه بندی شدند. از بافت عضله هر کدام از ماهیان صید شده, نمونه هایی تهیه شد و غلظت جیوه کل در آن ها با استفاده از دستگاه آنالیز جیوه اندازه گیری شد. تعیین رابطه غلظت جیوه در نمونه ها با پارامترهای ریخت شناسی با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون صورت گرفت.نتایج: میانگین (± انحراف معیار) غلظت جیوه کل در گروه های طولی A, B و C به ترتیب 0.337±0.15, 0.556±0.21 و 0.798±0.19 بر حسب میکرو گرم بر گرم وزن خشک به دست آمد. مقایسه غلظت جیوه در بافت عضله ماهیان مربوط به این 3 گروه طولی, اختلاف آماری معنی داری را از خود نشان داد (P=0.001), به طوری که با افزایش وزن و طول ماهیان صید شده, غلظت جیوه نیز افزایش یافت.بحث و نتیجه گیری: غلظت جیوه در ماهیان با وزن بالاتر از 500 گرم بیشتر از حد مجاز WHO و EPA بود, لذا ضروری است که در مورد مصرف گوشت این ماهی احتیاط شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوشنام وند، مهدی، موجودی، فاطمه، و خسروی، رسول. (1395). سنجش و مقایسه آلودگی جیوه در بافت عضله گروه های طولی مختلف ماهی کپور معمولی موجود در تالاب شادگان. بهداشت و توسعه، 5(1)، 45-57. SID. https://sid.ir/paper/233666/fa

    Vancouver: کپی

    خوشنام وند مهدی، موجودی فاطمه، خسروی رسول. سنجش و مقایسه آلودگی جیوه در بافت عضله گروه های طولی مختلف ماهی کپور معمولی موجود در تالاب شادگان. بهداشت و توسعه[Internet]. 1395؛5(1):45-57. Available from: https://sid.ir/paper/233666/fa

    IEEE: کپی

    مهدی خوشنام وند، فاطمه موجودی، و رسول خسروی، “سنجش و مقایسه آلودگی جیوه در بافت عضله گروه های طولی مختلف ماهی کپور معمولی موجود در تالاب شادگان،” بهداشت و توسعه، vol. 5، no. 1، pp. 45–57، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button