مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,221
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

758
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بسته بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 294

چکیده

 کلاله زعفران گرانبهاترین ادویه موجود در روی کره زمین است. میزان تولید این محصول در سال های اخیر رو به افزایش نهاده است به طوری که از جنبه نگهداری و فرآوری گل مساله ساز گشته است. این پژوهش با هدف بررسی چگونگی حفظ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران و ایجاد زمینه ای جدید در صادرات گل زعفران به صورت شاخه بریده انجام شد. به این منظور گل های زعفران با استفاده از پوشش های پلیمری (پلی اتیلن- پلی آمید و پلی اتیلن با دانسیته پایین) و ترکیب گازی متشکل از 50% دی اکسیدکربن, 5% اکسیژن, 45% نیتروژن بسته بندی شدند. بسته ها و نمونه های شاهد در دو دمای 0 و 15 درجه سانتی گراد به مدت 15 روز نگهداری شدند. هر سه روز یک بار غلظت گازهای اکسیژن و دی اکسیدکربن, راندمان استحصال زعفران, خواص فیزیکی کلاله های تازه و خواص شیمیایی کلاله های خشک شده اندازه گیری شدند. همچنین آزمون های میکروبی وجود اشرشیاکلی و شمارش کپک و مخمر نیز انجام گردید. نتایج نشان داد پوشش های پلیمری پلی اتیلن با دانسیته پایین جهت حفظ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران بهتر از پوشش های پلیمری پلی اتیلن- پلی آمید و دمای صفر درجه سانتی گراد جهت نگهداری گل ها مناسب تر از دمای 15 درجه سانتی گراد بود. از لحاظ بار میکروبی نیز وجود اشرشیاکلی در هیچ یک از نمونه ها مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شورمیج، مژگان، عین افشار، سودابه، نیازمند، راضیه، و شرایعی، پروین. (1391). بررسی تاثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی, کیفی گل زعفران بسته بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 1(4)، 283-294. SID. https://sid.ir/paper/234038/fa

    Vancouver: کپی

    شورمیج مژگان، عین افشار سودابه، نیازمند راضیه، شرایعی پروین. بررسی تاثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی, کیفی گل زعفران بسته بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1391؛1(4):283-294. Available from: https://sid.ir/paper/234038/fa

    IEEE: کپی

    مژگان شورمیج، سودابه عین افشار، راضیه نیازمند، و پروین شرایعی، “بررسی تاثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی, کیفی گل زعفران بسته بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 1، no. 4، pp. 283–294، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234038/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا