مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,051
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

790
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات کیفی و زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس در نان پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 337 | صفحه پایان 352

چکیده

 فرایند ریزپوشانى در تولید غذاهای فراسودمند به عنوان یکی از شیوه های مؤثر و نوین به منظور قابلیت تحمل و بقای پروبیوتیک ها در طی فرایند تولید و در شرایط معده و روده ثابت شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی خصوصیات کیفی و پایداری جمعیت میکروبی نان پروبیوتیک تولیدی با نسبت های 1, 5/1 و 2 درصد سوسپانسیون میکروبی ریزپوشانی شده به همراه 5 درصد نشاسته ی خوراکی در طول 48 ساعت ماندگاری بود. نتایج حاصل از این ارزیابی نشان داد که با گذشت زمان در هر دو نمونه ی نان پروبیوتیک حاوی سوسپانسیون میکروبی متفاوت, مدت ماندگاری سبب کاهش جمعیت میکروبی شده است به طوری که کاهش جمعیت در نمونه ی 1 درصد سوسپانسیون به مراتب شدیدتر بود. همچنین, میزان حجم مخصوص و تخلخل نان به ترتیب روند کاهش و افزایش در دو نمونه ی باکتری در مقایسه با نمونه ی شاهد طی 48 ساعت مدت ماندگاری داشت (0/05≥ P). درحالی که سفتی بافت نان پروبیوتیک در طول مدت ماندگاری 24 ساعت برای هر سوسپانسیون میکروبی افزایش یافت که در مقایسه با نمونه ی شاهد به مراتب کمتر بود (0/05≥ P. علاوه بر این آنالیز واریانس و مقایسه ی میانگین آزمون رنگ سنجی پوسته ی نان پروبیوتیک تأثیر معنی داری (0/05≥ P) بر میزان شاخص های رنگ (*L, *a و *b) نان در طی 48 ساعت نگهداری داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی نژاد، مرضیه، و عابدفر، عباس. (1397). بررسی خصوصیات کیفی و زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس در نان پروبیوتیک. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 7(3 )، 337-352. SID. https://sid.ir/paper/234047/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی نژاد مرضیه، عابدفر عباس. بررسی خصوصیات کیفی و زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس در نان پروبیوتیک. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1397؛7(3 ):337-352. Available from: https://sid.ir/paper/234047/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه حسینی نژاد، و عباس عابدفر، “بررسی خصوصیات کیفی و زنده مانی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باسیلوس کواگولانس در نان پروبیوتیک،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 7، no. 3 ، pp. 337–352، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234047/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا