مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

930
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کلرید کادمیوم بر رنگیزه های فتوسنتزی، محتوای پرولین، میزان پروتئین های محلول و برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های عدس

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 133

چکیده

 کادمیوم به آسانی توسط سیستم ریشه ای بسیاری از گونه های گیاهی جذب شده و به علت سمیت و حلالیت بالا در آب به عنوان یکی از مهمترین آلاینده ها محسوب می شود و بررسی اثرات فیزیولوژیک آن در گیاهان حائز اهمیت است. هدف از این تحقیق, بررسی اثر سمیت کادمیوم بر برخی صفات فیزیولوژیک گیاهچه های عدس بود. از این رو, گیاهچه های دو هفته ای به مدت 10 روز با غلظت های مختلف (صفر (شاهد), 0.125, 0.25, 0.5, 1, 2.5 و 5 میکرومولار) کلرید کادمیوم مورد تیمار قرار گرفتند و سپس میزان رنگیزه های فتوسنتزی, پرولین و پروتئین محلول آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش غلظت کادمیوم, کاهش معنی داری در میزان رنگیزه های فتوسنتزی مشاهده می شود. به علاوه, کادمیوم بطور معنی داری میزان پرولین را در گیاهچه های تیمار شده در مقایسه با شاهد افزایش داد. همچنین, کادمیوم سبب کاهش شدید پروتئین های محلول گیاه شد و محتوی پروتئین با افزایش غلظت کادمیوم بطور فزاینده ای کاهش یافت. به دلیل کاهش محتوای پروتئین و میزان رنگیزه های فتوسنتزی گیاه, می توان چنین نتیجه گیری کرد که گیاه عدس به سمیت کادمیوم پاسخ منفی نشان می دهد. بعلاوه, گیاهچه های عدس برای غلبه بر تنش کادمیوم, میزان تولید ترکیبات آنتی اکسیدانت غیر آنزیمی نظیر پرولین را افزایش داده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بارنده، فاطمه، و کاووسی، حمیدرضا. (1395). اثر کلرید کادمیوم بر رنگیزه های فتوسنتزی, محتوای پرولین, میزان پروتئین های محلول و برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های عدس. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(16)، 117-133. SID. https://sid.ir/paper/234225/fa

    Vancouver: کپی

    بارنده فاطمه، کاووسی حمیدرضا. اثر کلرید کادمیوم بر رنگیزه های فتوسنتزی, محتوای پرولین, میزان پروتئین های محلول و برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های عدس. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(16):117-133. Available from: https://sid.ir/paper/234225/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه بارنده، و حمیدرضا کاووسی، “اثر کلرید کادمیوم بر رنگیزه های فتوسنتزی, محتوای پرولین, میزان پروتئین های محلول و برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاهچه های عدس،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 16، pp. 117–133، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234225/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button