مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر محتوای آنزیم های آنتی اکسیدان، رنگیزه های فتوسنتزی، پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica. L)

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 123

چکیده

 انجیر محصولی نیمه گرمسیر با مصرف میوه تازه خوری و خشک می باشد. از آنجا که شوری تهدیدی جدی برای راندمان فتوسنتز, تولید و کیفیت محصول انجیر محسوب می شود, لذا طی سال های 1395 تا 1397, هفت رقم انجیر (سبز, سیاه, شاه انجیر, اتابکی, کشکی, متی و بَر انجیر) در شرایط گلدانی تحت تیمار آب شور (5/0, 2, 4, 6, 8 و 10 دسی زیمنس بر متر) قرار گرفتند. سپس محتوای پروتئین, پرولین, رنگیزه های فتوسنتزی و تغییرات آنزیم های آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسموتاز, گوایکول پراکسیداز, آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز به منظور معرفی متحمل ترین رقم به شوری, مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد شوری باعث افزایش معنی دار درمحتوای پروتئین کل, پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی, اما کاهش در میزان رنگیزه های کلروفیل (a, b و کل) و کاروتنوئیدها شد. بنا به نتایج این تحقیق ارقام سیاه و سبز متحمل ترین ارقام و شاه انجیر حساس ترین رقم به شوری 10 دسی زیمنس بر متر بود. ارقاماتابکی, کشکی, متی و بَر انجیر در حد وسط تحمل تا حساسیت قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیم پور، اله داد، شمیلی، منصوره، دادخدایی، علی، زارع، حمید، و حدادی نژاد، مهدی. (1398). تاثیر شوری بر محتوای آنزیم های آنتی اکسیدان, رنگیزه های فتوسنتزی, پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica. L). فرآیند و کارکرد گیاهی، 8(29 )، 109-123. SID. https://sid.ir/paper/365431/fa

    Vancouver: کپی

    سلیم پور اله داد، شمیلی منصوره، دادخدایی علی، زارع حمید، حدادی نژاد مهدی. تاثیر شوری بر محتوای آنزیم های آنتی اکسیدان, رنگیزه های فتوسنتزی, پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica. L). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1398؛8(29 ):109-123. Available from: https://sid.ir/paper/365431/fa

    IEEE: کپی

    اله داد سلیم پور، منصوره شمیلی، علی دادخدایی، حمید زارع، و مهدی حدادی نژاد، “تاثیر شوری بر محتوای آنزیم های آنتی اکسیدان, رنگیزه های فتوسنتزی, پروتئین و پرولین در ارقام انجیر (Ficus carica. L)،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 8، no. 29 ، pp. 109–123، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365431/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button