مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری و بر همکنش آن با 5-آمینولوولینیک اسید (ALA) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill)

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 132

چکیده

5-آمینولوولینیک اسید پیش ساز ضروری برای بیوسنتز تمام ترکیبات تتراپیرولی نظیر هم, کلروفیل, باکتریوکلروفیل, فیتوکروم و ویتامین B12 می باشد. در این مطالعه تاثیر 5-آمینولوولینیک اسید بر کاهش خسارت تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicun esculentum Mill.) مورد مطالعه قرار گرفت. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق شامل دو فاکتور, تنش شوری در سه سطح (0, 50 و 75 میلی مولار کلرید سدیم) و تیمار 5-آمینولوولینیک اسید در سه سطح (0, 1 و 2 میلی مولار) بود. تنش شوری در هر دو سطح موجب کاهش پارامترهای رشد, افزایش مقدار مالون دآلدئید و سایر آلدئیدها, نشت یونی, کاهش ترکیبات فنلی, فعالیت فنیل آلانین آمونیالیاز و افزایش فعالیت سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز, گلوتاتیون رداکتاز و گایاکل پراکسیداز شد. کاربرد ALA باعث بهبود پارامترهای رشد, کاهش مقدار مالون دآلدئید و سایر آلدئیدها, نشت یونی و افزایش ترکیبات فنلی و افزایش فعالیت فنیل آلانین آمونیالیاز, سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, آسکوربات پراکسیداز, گلوتاتیون رداکتاز و گایاکل پراکسیداز شد. نتایج این مطالعه نشان داد کاربرد ALA با تقویت سیستم آنتی اکسیدان آنزیمی در کاهش خسارت تنش شوری در گیاه گوجه فرنگی موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشمند، فاطمه، و علومی، حکیمه. (1393). اثر تنش شوری و بر همکنش آن با 5-آمینولوولینیک اسید (ALA) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill). فرآیند و کارکرد گیاهی، 3(8)، 123-132. SID. https://sid.ir/paper/234258/fa

    Vancouver: کپی

    دانشمند فاطمه، علومی حکیمه. اثر تنش شوری و بر همکنش آن با 5-آمینولوولینیک اسید (ALA) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill). فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1393؛3(8):123-132. Available from: https://sid.ir/paper/234258/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه دانشمند، و حکیمه علومی، “اثر تنش شوری و بر همکنش آن با 5-آمینولوولینیک اسید (ALA) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در گیاه گوجه فرنگی (.Lycopersicun esculentum Mill)،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 3، no. 8، pp. 123–132، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234258/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button