مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمی و کیفی آفلاتوکسین های B1، B2، G1 و G2 در دو گونه قارچ آسپرژیلوس با روش HPLC

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 160

چکیده

آفلاتوکسین ها توسط گونه های خاصی از قارچ های جنس Aspergillus تولید می شوند و در محصولات غذایی خطر همیشگی برای انسان و حیوان در نظر گرفته می شوند. در این پژوهش میزان تولید آفلاتوکسین های B1, B2, G1 و G2 در گونه های Aspergillus flavusو Aspergillus foetidus با روش HPLC بررسی شده است. قارچ های یاد شده پس از جداسازی و خالص سازی, مورد شناسایی قرار گرفته و در 50 میلی لیتر محیط مایع PDB کشت, سپس در شرایط بهینه ی رشد, نگهداری و آفلاتوکسین های حاصل از آن ها استخراج گردیدند. مقدار 25 میلی لیتر از محیط حاوی آفلاتوکسین از فیلتر عبور داده شد و 10 میلی لیتر کلروفرم به آن اضافه گردید. فاز پایینی مخلوط حاصل در محیط خلاء حلال پرانی شد. باقیمانده در سه میلی لیتر متانول حل و فیلتر شد. در مرحله ی بعد مقدار 20 میکرولیتر از محیط حاوی آفلاتوکسین به دستگاه HPLC تزریق و کروماتوگرام آن به دست آمد. بر اساس تحلیل داده ها, در گونه ی A. foetidus آفلاتوکسین های B1, B2 وG1 به ترتیب به میزان 71/8, 3/2 و 3/1 میلی گرم در روز 24, و آفلاتوکسین G2 به میزان 02/0 میلی گرم روز 20 پس از کشت در 50 میلی لیتر محیط PDB به بیشترین مقدار خود رسیدند. در گونه A. flavusآفلاتوکسین های B2, B1 و G2 به ترتیب به میزان 92/487, 46/18 و 57/8 میلی گرم در روز 20, و آفلاتوکسین G1 به میزان 49/126 میلی گرم در روز 24 پس از کشت در 50 میلی لیتر محیط PDB به بیشترین مقدار خود رسیدند. بیشترین توکسین تولید شده (92/487 میلی گرم) از نوع B1 در قارچ A. flavusو کمترین آن (02/0 میلی گرم) از نوع G2 در قارچ A. foetidus بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغرنژاد، فاطمه، مهدیان، صفرعلی، امیری بشلی، بهنام، و سیدجعفرنظری، سیدسامان. (1395). بررسی کمی و کیفی آفلاتوکسین های B1, B2, G1 و G2 در دو گونه قارچ آسپرژیلوس با روش HPLC. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 5(2 )، 149-160. SID. https://sid.ir/paper/237622/fa

    Vancouver: کپی

    اصغرنژاد فاطمه، مهدیان صفرعلی، امیری بشلی بهنام، سیدجعفرنظری سیدسامان. بررسی کمی و کیفی آفلاتوکسین های B1, B2, G1 و G2 در دو گونه قارچ آسپرژیلوس با روش HPLC. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1395؛5(2 ):149-160. Available from: https://sid.ir/paper/237622/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه اصغرنژاد، صفرعلی مهدیان، بهنام امیری بشلی، و سیدسامان سیدجعفرنظری، “بررسی کمی و کیفی آفلاتوکسین های B1, B2, G1 و G2 در دو گونه قارچ آسپرژیلوس با روش HPLC،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 5، no. 2 ، pp. 149–160، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237622/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button