مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

967
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین های (B1, B2, G1, G2) غلات عرضه شده در فروشگاه های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال 1389

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 15

چکیده

 مقدمه: قارچ ها قادر به ایجاد آلودگی در اندام های زنده و مرده گیاهان و جانوران می باشند. به همین علت امکان آلوده شدن محصولات کشاورزی در مزرعه وجود دارد. آفلاتوکسین ها, مایکوتوکسین هایی هستند که عمدتا به وسیله چندین گونه از قارچ های آسپرژیلوس شامل فلاووس, پارازیتیکوس, نومیوس, اریزئوس, اریزه آ و پنی سیلیوم پابرکولوم و اکراتوکسین توسط آسپرژیلوس اکراسئوس تولید می شوند. در تحقیق حاضر میزان نفوذ سموم آفلاتوکسین و اکراتوکسین به غلات صبحانه موجود در فروشگاه های شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: تعداد 18 نمونه به طور تصادفی انتخاب شدند و پس از یکنواخت کردن, در 3 مرحله استخراج, تخلیص و تعیین مقدار سموم مورد بررسی قرار گرفتند. سپس تشخیص با دتکتور فلورسانس 333=lme و 460=lxe و 1000=Gain و 16=Attn و تعیین مقدار از طریق مقایسه سطح زیر منحنی تک تک نمونه ها و استانداردها با احتساب ضریب رقت انجام شد.یافته ها: این مطالعه نشان داد که در هیچ یک از نمونه های مورد آزمایش اکراتوکسین A یافت نشد و مقدار آن در همه نمونه ها 0.0 بود. آفلاتوکسین B1 و B2 در برخی از نمونه ها یافت شد. اما در همه آنها زیر حد استاندارد ایران, اروپا و امریکا بود. مقدار آفلاتوکسین های G1 و G2 در کلیه نمونه ها 0.0 بود.نتیجه گیری: با توجه به حضور قارچ های مولد آفلاتوکسین و عوامل کنترل کننده این قارچ ها در محل تولید, همبستگی مثبتی بین کاهش جمعیت قارچ های مولد آفلاتوکسین و عوامل کنترل کننده با کاهش میزان آفلاتوکسین دیده شد. از پتانسیل عوامل کنترل کننده می توان برای جلوگیری از آلودگی غلات به آفلاتوکسین به خوبی استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ماه تابانی، آیدین، بیات، منصور، حسینی، سیدابراهیم، امین افشار، مهدی، و توکلی، حمیدرضا. (1390). ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین های (B1, B2, G1, G2) غلات عرضه شده در فروشگاه های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال 1389. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 14(1)، 10-15. SID. https://sid.ir/paper/29544/fa

    Vancouver: کپی

    ماه تابانی آیدین، بیات منصور، حسینی سیدابراهیم، امین افشار مهدی، توکلی حمیدرضا. ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین های (B1, B2, G1, G2) غلات عرضه شده در فروشگاه های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال 1389. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1390؛14(1):10-15. Available from: https://sid.ir/paper/29544/fa

    IEEE: کپی

    آیدین ماه تابانی، منصور بیات، سیدابراهیم حسینی، مهدی امین افشار، و حمیدرضا توکلی، “ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین های (B1, B2, G1, G2) غلات عرضه شده در فروشگاه های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال 1389،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 14، no. 1، pp. 10–15، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29544/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button