مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

736
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتی اکسیدانی آرد میوه زیره سبز (Cuminum syminun) بر ماندگاری خوراک قزل آلای رنگین کمان در شرایط انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 فساد خوراک طی دوره انبارداری در مزارع پرورش ماهی قزل آلا بویژه در مناطقی که اقلیم گرم و مرطوب دارند از مشکلات پرورش دهندگان ماهی در این مناطق می باشد. همچنین به علت بروز اثرات سوء احتمالی ناشی از استفاده برخی نگهدارنده های شیمیایی در خوراک آبزیان, در این بررسی آرد میوه زیره با توجه به خواص آنتی اکسیدانی آن بکار برده شد. به همین منظور نسبت های مختلف آرد میوه زیره سبز در 5 تیمار و با نسبت های 3, 4.5, 6, 10 و 20 گرم در 100 گرم جیره خوراک قزل آلای ساخته شده در آزمایشگاه در نظر گرفته شد. یک نمونه شاهد خوراک قزل آلا هم بدون آرد زیره در نظر گرفته شد. نمونه های تیمار و شاهد در شرایطی مشابه انبار مزارع پرورش قزل آلا در استان مازندران (شهرستان آمل) به مدت 35 روز نگهداری شدند. میزان چربی و پراکساید نمونه های ساخته شده قبل و بعد از دوره انبارداری اندازه گیری و مقایسه شدند. میانگین دما 18 درجه سانتی گراد و میانگین رطوبت 79 درصد طی دوره انبارداری اندازه گیری شد. نتایج نشان دادند که با افزایش میزان آرد زیره در خوراک ماهی قزل آلا, میزان پراکساید از 158 در نمونه شاهد به 9.23 میلی اکی والان پراکساید در 1000 گرم ماده چرب در نمونه تیمار با نسبت 20 گرم آرد زیره در100 گرم ماده غذایی کاهش یافت و پس از آنالیز داده های خام و مقایسه میانگین ها در سطح معنی داری 5 درصد (p<0.05) اختلاف معنی داری بین میزان پراکساید در نمونه شاهد با 5 نمونه تیمار با آرد زیره سبز وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منوچهری، حامد، و قاسمی، طاهره. (1389). بررسی اثر آنتی اکسیدانی آرد میوه زیره سبز (Cuminum syminun) بر ماندگاری خوراک قزل آلای رنگین کمان در شرایط انبارداری. علوم آبزیان، 1(2)، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/238427/fa

    Vancouver: کپی

    منوچهری حامد، قاسمی طاهره. بررسی اثر آنتی اکسیدانی آرد میوه زیره سبز (Cuminum syminun) بر ماندگاری خوراک قزل آلای رنگین کمان در شرایط انبارداری. علوم آبزیان[Internet]. 1389؛1(2):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/238427/fa

    IEEE: کپی

    حامد منوچهری، و طاهره قاسمی، “بررسی اثر آنتی اکسیدانی آرد میوه زیره سبز (Cuminum syminun) بر ماندگاری خوراک قزل آلای رنگین کمان در شرایط انبارداری،” علوم آبزیان، vol. 1، no. 2، pp. 43–49، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/238427/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button