مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن پودر ریشه گیاه باباآدم (Arctium lappa) در جیره غذایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان بر برخی شاخص های رشد و کیفیت لاشه

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 84

چکیده

 در این مطالعه تاثیر سطوح مختلف پودر ریشه گیاه بابا آدم بر برخی شاخص های رشد و ترکیبات تقریبی لاشه ماهی قزل آلا مورد بررسی قرار گرفت. پودر ریشه بابا آدم با مقادیر صفر (شاهد), 1, 3, 5 و 7 درصد (وزنی/وزنی) به جیره پایه توسط روش اسپری با ژلاتین افزوده و بچه ماهیان (میانگین وزن اولیه 2.8 ± 45 گرم) به مدت 45 روز از جیره های آزمایشی تغذیه کردند. در مدت زمان آزمایش فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب به صورت هفتگی ثبت گردیدند. زیست سنجی هر 15 روز یک بار انجام گردید و پارامترهای رشد شامل میانگین های شاخص وضعیت, درصد تلفات و بازماندگی, وزن اکتسابی, نرخ رشد روزانه, ضریب تبدیل غذایی, ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن محاسبه شدند.نتایج حاکی از رشد وزنی و طولی معنی دار ماهی های تغذیه شده با پودر ریشه گیاه بابا آدم نسبت به تیمار شاهد بود (p<%5). در این میان بالاترین میانگین وزنی ماهی ها از 2.8 ± 45 گرم در ابتدای آزمایش به میانگین وزنی 168.5 ± 25.56گرم در تیمار 5%نسبت به سایر تیمارها ثبت شد (p<%5). میانگین نرخ رشد روزانه در تیمار 5% (2.74 ± 0.08) نسبت به شاهد (1.98 ± 0.04) دارای اختلاف معنی دار بود (p<%5). کمترین درصد تلفات در تیمار 3% با مقدار بقا 92 ± 2.21 و بالاترین در تیمار 7% با 76 ± 2.64 مشاهده شد. میانگین ضریب تبدیل غذا درتیمار 5% نسبت به تیمار 7% اختلاف معنی داری را نشان نداد (p<%5). میانگین درصد افزایش وزن درتیمار 5% (274.5 ± 3.2) نسبت به شاهد (198.6 ± 4.2) دارای اختلاف معنی دار بود (p<%5). مقادیر بالاتری در خصوص نرخ رشد ویژه در تیمار 5% (2.8 ± 0.05%) و کمترین مقدار در نمونه شاهد و تیمار 7% (2.4 ± 0.02%) ثبت شد (p<%5). بیشترین مقدارپروتئین درتیمار 5% (22.3 ± 0.6%) و بیشترین مقدار چربی در نمونه شاهد (6.65 ± 0.23%) حاصل شد (p<%5). با توجه به یافته های بدست آمده, استفاده از پودر ریشه گیاه بابا آدم در جیره غذایی بچه ماهی قزل آلا موجب افزایش برخی فاکتورهای رشد شده و به عنوان مکمل رشد در ساخت جیره های غذایی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی مقدم، میلاد، و حسینی شکرابی، سیدپژمان. (1395). اثر افزودن پودر ریشه گیاه باباآدم (Arctium lappa) در جیره غذایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان بر برخی شاخص های رشد و کیفیت لاشه. علوم تکثیر و آبزی پروری، 3(9 )، 73-84. SID. https://sid.ir/paper/241667/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مقدم میلاد، حسینی شکرابی سیدپژمان. اثر افزودن پودر ریشه گیاه باباآدم (Arctium lappa) در جیره غذایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان بر برخی شاخص های رشد و کیفیت لاشه. علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1395؛3(9 ):73-84. Available from: https://sid.ir/paper/241667/fa

    IEEE: کپی

    میلاد محمدی مقدم، و سیدپژمان حسینی شکرابی، “اثر افزودن پودر ریشه گیاه باباآدم (Arctium lappa) در جیره غذایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان بر برخی شاخص های رشد و کیفیت لاشه،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 3، no. 9 ، pp. 73–84، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button