مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره پونه (Mentha longifolia) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی کپور (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 55

چکیده

 هدف از این مطالعه, ارزیابی پیش بالینی تاثیر تجویز عصاره آبی - الکلی پونه بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی کپور است. در این آزمایش, 144 عدد ماهی کپور معمولی (با میانگین وزنی 87.85±10.75 گرم) به مدت 45 روز با غذای تجاری غنی شده با عصاره هیدرو الکلی پونه در غلظت های 0.0 (کنترل), 0.1, 0.5 و 1 درصد به ازای هر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. پس از گذشت 30, 15 و 45 روز از آغاز آزمایش, 9 ماهی از هر تیمار به صورت تصادفی صید و از ساقه ی دمی آنها خون گیری شد. تلفاتی در بین ماهی ها در طی دوره آزمایش مشاهده نگردید. افزایش معنی داری در سطوح گلوکز, فعالیت آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در ماهی های تحت تیمار 0.5 و 1 درصد عصاره ی پونه در روز 45 مشاهده شد (P<0.05). سطح آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST), لاکتات دهیدروژناز (LDH), کلسترول خون و آلبومین در روزهای 30 و 45 آزمایش در خون ماهی های تحت تیمار غلظت های 1 درصد عصاره ی پونه به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05). همچنین افزایش معنی داری در سطح تری گلیسرید و کراتینین خون ماهی های تحت تیمار غلظت 1 درصد عصاره ی پونه در روز 30 آزمایش دیده شد. در حالی که سطح گلبولین خون ماهی های تحت تیمار غلظت 1 درصد عصاره ی پونه در روز 45 از آزمایش به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05)؛ اما فعالیت آنزیم کراتین فسفوکیناز (CPK) تنها در روز 15 آزمایش به طور معنی داری در خون ماهی های تحت تیمار غلظت 0.1 درصد عصاره ی پونه افزایش یافت. تجویز 0.5 و 1 درصد از عصاره ی پونه سبب کاهش نرخ رشد ویژه, وزن به دست آمده و وزن نهایی در روز 30 و 45 آزمایش و افزایش معنی داری ضریب تبدیل غذایی گردید. در حالی که بر اساس نتایج این تحقیق, تجویز عصاره ی پونه تاثیری بر شاخص چاقی ماهی ها نداشت. نتایج مطالعه پیش بالینی بررسی اثر عصاره پونه بر ماهی کپور معمولی حاکی از این است که تجویز پونه (در غلظت های بیش از 5 گرم) می تواند با ایجاد سمیت سلولی بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی ها تاثیری منفی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بنایی، مهدی، نعمت دوست حقی، بهزاد، و شوکت، پروانه. (1395). تاثیر عصاره پونه (Mentha longifolia) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی کپور (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 10(3)، 39-55. SID. https://sid.ir/paper/242172/fa

    Vancouver: کپی

    بنایی مهدی، نعمت دوست حقی بهزاد، شوکت پروانه. تاثیر عصاره پونه (Mentha longifolia) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی کپور (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1395؛10(3):39-55. Available from: https://sid.ir/paper/242172/fa

    IEEE: کپی

    مهدی بنایی، بهزاد نعمت دوست حقی، و پروانه شوکت، “تاثیر عصاره پونه (Mentha longifolia) بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون و شاخص های رشد ماهی کپور (Cyprinus carpio)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 10، no. 3، pp. 39–55، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242172/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button